Trafiłem w sieci na ciekawą maszynę robi tak jakby grawer całą szerokością wiązki .. Nawet nie wiem jak to dokładnie nazwać , mało tego po grawerze zostają kolory , nie do końca wiem na jakiej zasadzie to działa , czy to kwestio dobrania mocy przez co plastik zmienia kolor czy innych współczynników . zalezy mi głownie na grawerowaniu w plastikach jak i metalu .
Przykładowy film tego magika https://www.facebook.com/11083868392706 ... 601962155/
dodatkowo ma możliwość rzucania podgladu danego wzoru pod grawer ... Dostałem tylko takie informacje
"No, not homemade, slightly modified (different lens, tracing laser, bigger table) 30 and 50w fibers we get Straight from an OEM manufacturer we met at a trade show, there is no brand nor model unfortunately.
We are actually in the process of buying one more 30w to keep up."
+ za wiele mi to nie pomogło poza tym, że kosztuje 6300$

Reasumując potrzebuję jakąś alternatywę albo czego szukać by uzyskać tak szeroka wiązkę lasera i rzut poglądowy wzoru na obiekcie . Na moim laserze nie do końca mam takie możliwości pomimo tego ,że jest to 100/150 W to największym problemem jest odległość soczewki od materiału , za blisko i przy wypukłościach jakość mnie nie zadowala .
Przepraszam za chaotyczny post