okuma osp 5000
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
okuma osp 5000
oto instrukcja 

- Załączniki
-
- okuma osp 5000 instrukcja obsługi.rar
- (1.04 MiB) Pobrany 826 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
przełącz na EDIT-AUX -> wpisz nazwę programu -> EDIT = zostanie otwarty edytor z otwartym programem o podanej nazwie (lub zostanie utworzony nowy program jeśli nie było programu o podanej nazwie). Aby zapisać zmiany -> EDIT QUIT.yach35 pisze:wie któryś z kolegów jak utworzyć nowy program z pulpitu?
W instrukcji załączonej przez bujan24 - Chapter 10 (jest dużo obrazków).
Przeszukałeś forum ?
-
- Znawca tematu (min. 80)
Bardziej precyzyjnie!
przełącz na EDIT-AUX -> naciśnij F4 (EDIT) -> wpisz nazwę programu -> zatwierdź przez WRITE ---------> zostanie otwarty edytor z otwartym programem o podanej nazwie (lub zostanie utworzony nowy program jeśli nie było programu o podanej nazwie). Aby zapisać zmiany lub nowy program -> EDIT QUIT (aby zapisać nowy program konieczne jest - przynajmniej dla starszych maszyn - napisanie czegokolwiek na ekranie. W przeciwnym przypadku program jako zbiór pusty nie zostanie zapisany)przełącz na EDIT-AUX -> wpisz nazwę programu -> EDIT = zostanie otwarty edytor z otwartym programem o podanej nazwie (lub zostanie utworzony nowy program jeśli nie było programu o podanej nazwie). Aby zapisać zmiany -> EDIT QUIT.
Goooogle zawsze pomocne
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
super dzieki za deklaracje jutro zaczynam z nią walkę
jak będą problemy nie omieszkam zapytać
[ Dodano: 2010-12-05, 14:04 ]
no i lipa odpaliłem drania zbazowałem obróciłem głowice udało mi się wklepać program
a maszyna ani drgnie
nawet wklepanie t. m. i s. w mdi nie spowodowało włączenia obrotów ani obrotu głowicy
jedyny alarm który wywala to 907 fehler-c schmierflus i 428-1
gdzie popełniam błąd może macie jakies pomysły?
jak będą problemy nie omieszkam zapytać
[ Dodano: 2010-12-05, 14:04 ]
no i lipa odpaliłem drania zbazowałem obróciłem głowice udało mi się wklepać program
a maszyna ani drgnie
nawet wklepanie t. m. i s. w mdi nie spowodowało włączenia obrotów ani obrotu głowicy
gdzie popełniam błąd może macie jakies pomysły?
yach
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Alarm pojawia się przy próbie wykonania programu, czy jest już wcześniej.yach35 pisze:nawet wklepanie t. m. i s. w mdi nie spowodowało włączenia obrotów ani obrotu głowicy
Jak masz ustawiony przełącznik "Machine lock" (nie wiem jak to będzie po niemiecku). "Machine lock" powoduje że wszystkie funkcje wykonywane są w sterowaniu bez fizycznego sterowania podzespołami maszyny.