DRO dla ubogich poraz wtóry.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Re: DRO dla ubogich poraz wtóry.
DRO działa ale nie do końca tak jak to wygląda na filmach w sieci.
Mianowicie chodzi o płynność odświeżania, u mnie ono działa mniej płynnie, na oko odświeżanie jest co 500ms.
Na pewno nie jest to wina tabletu bo sprawdzałem na różnych.
Wgrany jest program Malinowskiego 5.12. Włączanie uśredniania odczytu nic nie wnosi. Podbicie UPDATE_FREQUENCY z 24Hz do 64Hz poprawia trochę sytuację ale nadal daleko do prędkości odświeżania z filmów na YT.
Jakieś pomysły? Walnięte Nano (najtańsze)? Walnięty HC06 (też najtańszy)?
Mianowicie chodzi o płynność odświeżania, u mnie ono działa mniej płynnie, na oko odświeżanie jest co 500ms.
Na pewno nie jest to wina tabletu bo sprawdzałem na różnych.
Wgrany jest program Malinowskiego 5.12. Włączanie uśredniania odczytu nic nie wnosi. Podbicie UPDATE_FREQUENCY z 24Hz do 64Hz poprawia trochę sytuację ale nadal daleko do prędkości odświeżania z filmów na YT.
Jakieś pomysły? Walnięte Nano (najtańsze)? Walnięty HC06 (też najtańszy)?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 54
podeślij soft
Dodane 2 minuty 4 sekundy:
Dodane 9 minuty 7 sekundy:
choć ja wole wyświetlacze i bez tabletów
gdzie dla osi x mam 10200 na mm odświeżania mam na 80 ms taki kompromis miedzy migotaniem LCD a poprawnym odczytem .
Dodane 2 minuty 4 sekundy:
to trochę dużo 0,5 sekundyishi pisze:odświeżanie jest co 500ms
Dodane 9 minuty 7 sekundy:
choć ja wole wyświetlacze i bez tabletów

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Zbyt duża częstotliwość przesyłanych danych (domyślne 24Hz) i mała domyślna prędkość szeregowego do HC (9600) powodowała, że moduł czekał długo na przerwę aby dokończyć pakiet. Stąd były te przeskoki wartości na ekranie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
Byłem zaskoczony tym brakiem płynności wyświetlania. Bo to działa naprawdę ładnie. Będę montował również liniał na osi Z. Obecnie mam tam zamontowaną suwmiarkę cyfrową.
-
Temat HC jednak się rozwinął. Bez wchodzenia w szczegóły, prawdopodobnie sprzedano mi fake HC06. Niby działało ale nie do końca. Po włożeniu lepszego HC06 od JY-MCU wszystkie bolączki jak ręką odjął. Odczyt chodzi jak rakieta.