Posiadam stół traserski o wymiarach 250x250mm niestety ktoś go nie szanował za bardzo.
Czy ktoś z okolicy Krakowa lub Olkusza ma stół w dobrym stanie żeby porównać i ewentualnie podskrobać mój?
Mile bym widział również propozycji jak bez drugiego stołu naprawić mój.
Stan jego jest nie najgorszy (ogólnie jest płaski) ma małe kraterki po uderzeniach i na około tychże jest wyższy pierścień (takie wulkaniki). Jest tego dość sporo. Jak przesuwam stalką (10x10x150) po nasmarowanej olejem płycie właśnie w tych miejscach wyczuwalne jest przycieranie.
Co zrobić żeby nie zepsuć tylko naprawić?
Stół traserski kto ma? / Jak odświerzyć?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Koledze chodzi o technikę z 3 płytami z których żadna nie jest prosta i skrobie się do upadłego
. byłoby to niezłe i miałbym 3 płyty traserskie. Wolałbym jednak jakby się ktoś znalazł z dobrą płytą żebym chociaż efekt końcowy mógł sprawdzić.
Po kilku eksperymentach uzyskałem stalkę o lustrzanym połysku i wydaje się być dobrej płaskości. Docierałem stalkę na płycie. Żeby dotrzeć płytę powinienem użyć czegoś bardziej miękkiego czyli np mosiądzu (nie mam drobnej osełki a tym bardziej prostej) i oczywiście proszku o odpowiedniej granulacji + olej.
Dołki to są nawet wskazane i widziałem takie ciekawe C kształtne ładnie wygląda i trzyma tusz. Technika wykonania jest pokazana na jednym z filmików Mueller Nick na youtube.

Po kilku eksperymentach uzyskałem stalkę o lustrzanym połysku i wydaje się być dobrej płaskości. Docierałem stalkę na płycie. Żeby dotrzeć płytę powinienem użyć czegoś bardziej miękkiego czyli np mosiądzu (nie mam drobnej osełki a tym bardziej prostej) i oczywiście proszku o odpowiedniej granulacji + olej.
Dołki to są nawet wskazane i widziałem takie ciekawe C kształtne ładnie wygląda i trzyma tusz. Technika wykonania jest pokazana na jednym z filmików Mueller Nick na youtube.