Witam kolegów.
Potrzebuję zmniejszyć rozmiar płytek zaworowych z średnicy 31mm na 30mm ponieważ nie są dostępne płytki o średnicy 30mm i grubości powyżej 3mm.
Obdzwoniłem wiele warsztatów które regenerują głowice w Krakowie i tylko w jednym pracownik powiedział iż mieli taka maszynę ale została sprzedana.
Zastanawiam się jaka maszyna jest w stanie wykonać ta prace? Chodzą mi po głowie pewne rozwiązania ale nie wiem czy słuszne. Zaskoczyło mnie trochę że jest taki problem z wykonaniem tego.
Zmniejszenie średnicy płytek zaworowych
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Zmniejszenie średnicy płytek zaworowych
To jest do zrobienia na tokarce, trzeba by dorobić dwa grzybki, między nie dać płytkę i oszlifować po obwodzie choćby dremelkiem.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Dokładnie tez coś podobnego mam w głowie. Nie chciałem majstra z wąsem urazić przez telefon ale może podjade i porozmawiam, podsunę myśl.
Może spojrzę jeszcze na jakieś inne warsztaty a nie na takie które zajmują się głowicami bo widocznie po prostu takich prac tam nie wykonują- nie ma potrzeby.
Trzeba trochę wszechstronnego podejścia. Na pewno dam znać jaka metodą zostanie to wykonane. Jutro będę dzwonił.
Może spojrzę jeszcze na jakieś inne warsztaty a nie na takie które zajmują się głowicami bo widocznie po prostu takich prac tam nie wykonują- nie ma potrzeby.
Trzeba trochę wszechstronnego podejścia. Na pewno dam znać jaka metodą zostanie to wykonane. Jutro będę dzwonił.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Oddałem dzisiaj do warsztatu, który regeneruje głowice. Robota będzie zrobiona ale nie mówili jaka metoda. Początkowo nie chcieli tego robić.