chlodzenie zimnym powietrzem
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Rurki wirowe przetestowałem fajnie to działa, normalnego chłodzenia chłodziwem to nie zastąpi ale efekt jest i tak dobry. Teraz zastosuje to w swoich ploterach.
- Załączniki
-
- DSC03919.JPG (92.51 KiB) Przejrzano 4436 razy
-
- DSC03921.jpg (99.88 KiB) Przejrzano 4440 razy
-
- 3887a.part1.rar
- (957.68 KiB) Pobrany 569 razy
-
- 3887a.part2.rar
- (900.96 KiB) Pobrany 671 razy
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam wszystkich nawiedzonych.
Trafiłem tu przypadkowo i uznałem forum za na tyle interesujce, że się zarejestrowałem. A powód bezpośredni to chłodząca rura wirowa Ranque. Cholernie pomysłowe urządzenie. Wpadła mi w ręce, rozebrałem i rozrysowałem w AC. Wykonałem kilka prób. Byłem w stanie zamrozić wodę w słoiku przy 5 barach zasilania! Jeśli ktoś ma ochotę i możliwości wykonania to udostępnię dokumentację, ale jeden egzemplarz dla mnie
No to cześć!
Załącznik jpg wstawiam mozolnie
i wcina mi.
Trafiłem tu przypadkowo i uznałem forum za na tyle interesujce, że się zarejestrowałem. A powód bezpośredni to chłodząca rura wirowa Ranque. Cholernie pomysłowe urządzenie. Wpadła mi w ręce, rozebrałem i rozrysowałem w AC. Wykonałem kilka prób. Byłem w stanie zamrozić wodę w słoiku przy 5 barach zasilania! Jeśli ktoś ma ochotę i możliwości wykonania to udostępnię dokumentację, ale jeden egzemplarz dla mnie

Załącznik jpg wstawiam mozolnie

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
jo56
Jeżeli będziesz tak łaskaw to możesz mi przysłać rysunki tego sprytnego ustrojstwa w AC (domyślam się że *.dwg lub *.dxf ?). Nie wiem czy jego wykonanie nie przewyższa moich możliwości, ale z prostej ciekawości chętnie bym looknął.
Przy okazji- Jeżeli posiadasz Corela to możesz użyć go do zmiany formatu pliku z AC. Najpierw trzeba zrobić export pliku z AutoCada do pliku metafile (*.wmf) , czyli zapisać go w tym formacie gdziekolwiek, choćby na pulpicie, a potem zaimportować ten plik do Corela i w nim zamienić na *.jpg. Po kilku eksperymentach uzyskasz jakość jpg dużo lepszą i dokładniejszą niż przez print screen . W Corelu zresztą możesz przy okazji odwrócić kolory obrazka. Będzie czytelniejszy.
Jeżeli będziesz tak łaskaw to możesz mi przysłać rysunki tego sprytnego ustrojstwa w AC (domyślam się że *.dwg lub *.dxf ?). Nie wiem czy jego wykonanie nie przewyższa moich możliwości, ale z prostej ciekawości chętnie bym looknął.
Przy okazji- Jeżeli posiadasz Corela to możesz użyć go do zmiany formatu pliku z AC. Najpierw trzeba zrobić export pliku z AutoCada do pliku metafile (*.wmf) , czyli zapisać go w tym formacie gdziekolwiek, choćby na pulpicie, a potem zaimportować ten plik do Corela i w nim zamienić na *.jpg. Po kilku eksperymentach uzyskasz jakość jpg dużo lepszą i dokładniejszą niż przez print screen . W Corelu zresztą możesz przy okazji odwrócić kolory obrazka. Będzie czytelniejszy.
-
Aha, to taka (formatów) zamiana. Za 10 dni wracam i ćwiczę. Dzięki diodas1. A zlecę zdalnie domownikom wysłanie Ci rysunku w AC. Może dysku nie sformatują i się uda zanim wrócę? A konstrukcja zadziwiająco prosta i pomysłowa. Do zrobienia sądzę w warsztacie mającym coś ponad ręczną wiertarkę 
A adres jeszcze podaj bo inaczej załącznika nie podepnę.
Chyba że nowicjusz na forum czegoś jeszcze nie potrafię

A adres jeszcze podaj bo inaczej załącznika nie podepnę.
Chyba że nowicjusz na forum czegoś jeszcze nie potrafię

Ostatnio zmieniony 14 mar 2007, 19:52 przez jo56, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dzięki, czekam na obrazki. [email protected]. Jest wiele takich akrobacji z plikami które umożliwiają elastyczne posługiwanie się różnymi narzędziami softowymi dla osiągnięcia określonego celu. Też chętnie podpytuję praktyków jak się to, czy owo robi, kiedy trafiam na jakiś rodzynek.
-
diodas1 Już mailem przekazałem adres do Mrągowa. A że dobrze rady słuszne upowszechniać to WSZYSTKIM FORUMOWICZOM UWAGA!!! Chrońcie swoje adresy mailowe przed programowymi "robotami" wyłapującymi je żeby Was spamem później dręczyć. Bezpieczniej napisać:
[diodas(at)interia kropka pl]
albo jakoś podobnie zaszyfrować. Nadawca odszyfruje i pośle a maleje prawdopodobieństwo niechcianego upowszechnienia Waszych adresów.
Pozdrawiam
[diodas(at)interia kropka pl]
albo jakoś podobnie zaszyfrować. Nadawca odszyfruje i pośle a maleje prawdopodobieństwo niechcianego upowszechnienia Waszych adresów.
Pozdrawiam
-
Masz rację bo spam to prawdziwa udręka. Chociaż od kiedy zablokowałem w poczcie Interii odbieranie spamu, mimo że korzystam z wersji bezpłatnej, to i tak znacząco zmniejszył się potop różnych reklam.Są dni kiedy w ogóle nic nie wpada do mojej skrzynki i wtedy niepokoję się czy z powodu przepracowania nie przegapiłem na przykład końca świata.
Nie należy też odbierając spam korzystać z zawartej w jego treści opcji- "nie chcesz więcej otrzymywać tej wiadomości to kliknij..." bo to nie powstrzyma następnych przesyłek a jedynie potwierdzi automatowi że istniejesz.
Nie należy też odbierając spam korzystać z zawartej w jego treści opcji- "nie chcesz więcej otrzymywać tej wiadomości to kliknij..." bo to nie powstrzyma następnych przesyłek a jedynie potwierdzi automatowi że istniejesz.