Praca dyplomowa Frezarka 500mmx400mm pole robocze
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Praca dyplomowa Frezarka 500mmx400mm pole robocze
Witam
Chciałbym wykonać frezarkę o polu 500mm x 400mm ruchoma brama
Elektrykę kupuję wraz silnikami w sklepie akcesoria.cnc.pl Sterownik 3 osiowej maszyny CNC - SSK-3D 1A wraz z silnikami
Chciałbym jakieś porady myslałem o konstrukcji stalowej prowadnice liniowe, sruby trapezowe chciałbym wykonać coś w takim stylu jak na załączonym zdjeciu
Prosze o wszelkie informacje i pomoc w wykonaniu tej pracy
z góry dziekuję
Chciałbym wykonać frezarkę o polu 500mm x 400mm ruchoma brama
Elektrykę kupuję wraz silnikami w sklepie akcesoria.cnc.pl Sterownik 3 osiowej maszyny CNC - SSK-3D 1A wraz z silnikami
Chciałbym jakieś porady myslałem o konstrukcji stalowej prowadnice liniowe, sruby trapezowe chciałbym wykonać coś w takim stylu jak na załączonym zdjeciu
Prosze o wszelkie informacje i pomoc w wykonaniu tej pracy
z góry dziekuję
- Załączniki
-
- ScreenShot011.jpg (35.68 KiB) Przejrzano 5325 razy
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
bartuss1 pisze:podobne projrekty sa na allegro, tyle że to powyżej to taki ładny badziew, raczej mało sztywny do frezowania mydła.
zdecydowanie odradzam zakup "projektow" z allegro, bo te, ktore tam nie raz widywalem, stworzyla osoba, ktora wiele razy - mozna by powiedziec, ze publicznie - wykazywala sie swoja porazajaca niewiedza z zakresu szeroko rozumianej techniki, konstrukcji i ogolnie wszystkeigo co sie wiaze z budowa maszyn.
od siebie moge dodac, zebys sie wczytal w forum, na pewno znajdziesz tu duzo przydatnych informacji. nie licz, ze ktos zrobi projekt za ciebie, bo takie osoby nie sa tu traktowane powaznie. rzuc jakis swoj pierwszy wstepny projekt, okresl zalozenia i sie wowczas zobaczy.
tak przy okazji jeszcze zapytam, na zakonczenie jakiej szkoly ma byc ta praca?
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
hmm a widzisz jak by podobne te projekty do fotki wyżej i to bez mydlenia oczu , która tak skrytykowałeś pisząc że to badziew ...bartuss1 pisze:podobne projrekty sa na allegro, tyle że to powyżej to taki ładny badziew, raczej mało sztywny do frezowania mydła.
fota z w/w aukcji zapożyczona ..
- Załączniki
-
- bart1.jpg (17.53 KiB) Przejrzano 5253 razy
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
tak wczytywałem się juz forum i znalazłem pare fajnych projektów i zwróciłem dużą uwagę na projekty z wykożystaniem profili aluminiowych czy macie może jakiś sklep z cenami najlepiej internetowy. Nie mam zamiaru prosić aby ktoś coś za mnie robił! a co do zrobienia projektu to jakim programem najlepiej rysować maszynki cnc (nazwa)?DZIKUS pisze: od siebie moge dodac, zebys sie wczytal w forum, na pewno znajdziesz tu duzo przydatnych informacji. nie licz, ze ktos zrobi projekt za ciebie, bo takie osoby nie sa tu traktowane powaznie. rzuc jakis swoj pierwszy wstepny projekt, okresl zalozenia i sie wowczas zobaczy.
tak przy okazji jeszcze zapytam, na zakonczenie jakiej szkoly ma byc ta praca?
Kończe szkołę wyszą budowy i produkcji jachtow i okretów w barcelonie.
Pozdrawiam Paweł
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Ja kupuje aluminium, profile itd. w tabalu www.tabal.pl. Sklepu internetowego nie ma ale wyślesz zapytanie to podadzą Ci ceny. Możesz zamówić odpowiadające Ci formatki i wysyłaja kurierem za pobraniem.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Dokładnie tak jak pisze upadły_mnich waterjet jest drogi formatki wycinane są piłą. Są one w miare dokładnie wycinane poza tym i tak musisz je dalej obrabiać.
Jakie elementy chcesz zrobić z tych blach?
[ Dodano: 2006-12-08, 14:23 ]
Chciałem jeszcze dodać że buta bartussa1 to chyba już nieodłączny element krajobrazu tego forum.
Jakie elementy chcesz zrobić z tych blach?
[ Dodano: 2006-12-08, 14:23 ]
Chciałem jeszcze dodać że buta bartussa1 to chyba już nieodłączny element krajobrazu tego forum.

-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Kontakt:
Tak tez myslalem, nigdy nie widzialem opwierzchni po waterjecie - nie oplaca sie tego robic zamiast dalej obrabiac ?
Co do elementow, to z tych blach ma byc zrobiona konstrukcja stolu x-y do mojej pracy dyplomowej i pewnie kilka innych podzespolow tez
[ Dodano: 2006-12-08, 15:24 ]
zapomnialem, dzieki Markaz za podanie cen
[ Dodano: 2006-12-08, 15:25 ]
;p sprostowanie - podziekowana dla mnicha
Co do elementow, to z tych blach ma byc zrobiona konstrukcja stolu x-y do mojej pracy dyplomowej i pewnie kilka innych podzespolow tez

[ Dodano: 2006-12-08, 15:24 ]
zapomnialem, dzieki Markaz za podanie cen
[ Dodano: 2006-12-08, 15:25 ]
;p sprostowanie - podziekowana dla mnicha