Frezarka konstrukcja stalowa pole pracy 840x480x200
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 42
No przewinęło się 1000N ale to ktoś ma takie siły na swojej maszynie. Ja na pewno z takimi siłami nie będę frezował. A takiej siły to raczej żaden chińczyk nie wytrzyma. Z analizy z solidworksa gdy oś z jest na samym dole po przyłożeniu siły 100N prostopadle do belki osi x zetka odgina się o 0,02mm.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 42
Niestety nie jestem w stanie o parametrach nic powiedzieć ani na jakiej maszynie było to robione z tego co dobrze kojarzę maszyna to przeróbka z konwencjonalnej na cnc tyle wiem , zleciłem wykonanie krzyżaka oraz osi z gościowi którego polecił mi znajomy. Krzyżak oraz reszta były tylko frezowane i na żywo wyglądają tak samo jak na fotkach.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
no fajnie fajnie, ale trzeba było z mpga zrezygnować i tą kasę przeznaczyć na csmio ip/s.
Troszkę urwiesz jaja maszynie tą wersją sterownika do 120khz. Dodatkowo ważne bazowanie na indeks enkodera z arbaha nie będzie wykorzystane
Troszkę urwiesz jaja maszynie tą wersją sterownika do 120khz. Dodatkowo ważne bazowanie na indeks enkodera z arbaha nie będzie wykorzystane

https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie