Mała frezarka do Alu - A4
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
kurka przy tych cenach z blachy stalowej np 8mm wypalonej laserem taniej wyjdzie.false pisze:Pisałem kiedyś do nich, za wycięte elementy na frezarkę o wymiarach 50x50cm ze sklejki 21mm chcieli 450zł. Liczyli jakieś 150 za materiał i 300 za wycinanie.

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 18
A konstrukcja z takiej blachy będzie dosyć sztywna ?zacharius pisze:kurka przy tych cenach z blachy stalowej np 8mm wypalonej laserem taniej wyjdzie.false pisze:Pisałem kiedyś do nich, za wycięte elementy na frezarkę o wymiarach 50x50cm ze sklejki 21mm chcieli 450zł. Liczyli jakieś 150 za materiał i 300 za wycinanie.
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 18
Materiał otrzymywany przez ciśnieniowe prasowanie włókna szklanego z żywicą fenolową. Jest to materiał bardzo wytrzymały, lekki, niewrażliwy na wysoką temperaturę i agresywne substancje chemiczne. Nie przewodzi prądu. Podczas obróbki niezbędne jest używanie respiratora i okularów ochronnych..zacharius pisze:co to jest G10?
Hmm. Na szybkości zbytnio mi nie zależy.
Mam zamiar zastosować silniki 2 Nm i śruby trapezowe 14x4 mm.
Wrzeciono to na początku będzie zastosowany Dremel serii 300 a z biegiem czasu Kress 1050.
Frezowane elementy będą miały max wymiary 8 mm x 150 mm x 150 mm.
Tylko tak myślę jaki zastosować rodzaj mocowania materiału do stołu ?
Czy stół podciśnieniowy na wielkość stołu A4 jest sensowny ?
Czy dużo wyniósł by koszt złożenia takiego stołu ?
-
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
czyli po polsku laminat szklano epoksydowyTomeeeek pisze:Materiał otrzymywany przez ciśnieniowe prasowanie włókna szklanego z żywicą fenolową. Jest to materiał bardzo wytrzymały, lekki, niewrażliwy na wysoką temperaturę i agresywne substancje chemiczne. Nie przewodzi prądu. Podczas obróbki niezbędne jest używanie respiratora i okularów ochronnych..zacharius pisze:co to jest G10?

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły