uniwersalny Ploter CNC z profili ALU - osłonięte prowadnice

Maszyny ze stali, aluminium, odlewów itp.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

www.kimla.pl
Posty w temacie: 26

Post napisał: www.kimla.pl » 30 sty 2011, 11:00

Bartus,

Ty jesteś nerwowy, to już wszyscy wiedzą, ja na pewno mniej, ale czasami też się potrafię wkurzyć.
Jak masz coś do mnie to przyjedż, posiedzimy, pogadamy, wyżalisz mi się -jakoś to będzie.
Nie jestem niczyim wrogiem, a tym bardziej wrogiem publicznym.

Ale ty jesteś chyba geniuszem! Jeśli uważasz, że "klocki do tej maszyny sa warte" 40tys. to nawet trafiłeś, ale w cenę sprzedaży gotowej maszyny, no chyba że to robie za darmo.

Tu musiałem znaczenie pogrubić materiał ponieważ w tym miejscy koncentrują się największe naprężenia. Za grubo też nie może być ze względu na możliwość pojawienia się pustek odlewniczych -zapadów powstających przy nierównomiernych grubościach ścianek co powoduje różne szybkości krzepnięcia. Można tam oczywiście dać dodatkowe zasilanie ale to bardzo skomplikowało by formę.

Obrazek

Obrazek

A'propos rzeczywiście tylna część przypomina trochę profil lotniczy. Ale to już moja inwencja -tak sobie machnąłem splajem co by było ładniej.
A może to kiedyś miało latać, w końcu to Blackbird :)

Tagi:

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 19
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 30 sty 2011, 11:14

no jeszcze tego brakowało zebym Ci sie wyżalał, a czy nerwowy jestem ? a bo ja wiem, niczego nie biore na uspokojenie

a przebłyski intelektu to chyba kazdy myslący ma :P
i będziesz tak w nieskonczonośc udowadniał ze to Twój boski profil?
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Majster
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Majster » 30 sty 2011, 11:45

maniak na punkcie swoich profili jak i również słowa "cwaniak" :cool:

Mrozik
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: Mrozik » 30 sty 2011, 11:49

Krótka piłka: Było zastrzeżenie wzoru czy nie? Proste pytanie, nawet napiszę możliwe odpowiedzi:

1. Tak
2. Nie

www.kimla.pl
Posty w temacie: 26

Post napisał: www.kimla.pl » 30 sty 2011, 15:25

Piotr doskonale wie co zrobił.
Ani on ani ja nie potrzebuję adwokatów ani lizusów na forum.
To jest sprawa między nami, a ty nie jesteś stroną w sporze.
Napisałem, że swoje interesy zabezpieczyłem, nie jest w moim interesie ujawnianie szczegółów.

Tyle ze względów prawnych.
Nie mam zamiaru dalej kontynuować tej przepychanki, podejrzewam że Piotr też nie.
Ale jeśli chcesz mu się podlizywać, to pisanie takich tekstów bardziej mu szkodzi niż pomaga ponieważ ja mam jeszcze setki dowodów na to że w tym sporze racja jest po mojej stronie. Ciągnięcie tego niczego dobrego nie przyniesie, przynajmniej Piotrowi.

Kończę wypowiedzi na temat własności intelektualnej, wzorów zastrzeżonych i prawa patentowego. No chyba że ktoś się uprze i dalej będzie to ciągną.

Jeśli natomiast ktoś będzie chciał uzyskać informacje techniczne dotyczące Blackbirda oczywiście służę pomocą.

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: gmaro » 30 sty 2011, 15:41

www.kimla.pl pisze:Jeśli natomiast ktoś będzie chciał uzyskać informacje techniczne dotyczące Blackbirda oczywiście służę pomocą.
Może w końcu się dowiem bo pytałem wcześniej napęd jest realizowany przez 2 śruby + 2 silniki czy też 2 śruby + 1 silnik chodzi mi oczywiście o napęd bramy :?:
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

Awatar użytkownika

Autor tematu
Piotrjub
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 28

Post napisał: Piotrjub » 30 sty 2011, 15:49

:mrgreen: załóżcie swój wątek niech tam Pan Kimla sobie odpowiada.
napęd jest realizowany przez 2 śruby + 2 silniki czy też 2 śruby + 1 silnik
w zależności od szerokości samej maszyny. W tym wypadku 2 śruby + 1 silnik.

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 19
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 30 sty 2011, 15:58

www.kimla.pl pisze:Ani on ani ja nie potrzebuję adwokatów ani lizusów na forum.
you talking to me ?
sam sobie zapracowałes na taka a nie inna opinię więc wybacz ze tu wiekszość chłopa nie będzie się zachwycać Twoimi zagadkami, ja nikomu lizac tyłka nie muszę, smiesza mnie tylko te krokodyle łzy, facet z kasą a zawraca d..e amatorom bez kasy
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, 17:15 przez bartuss1, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9

Post napisał: pitsa » 30 sty 2011, 17:07

www.kimla.pl pisze:w tym miejscy koncentrują się największe naprężenia.
Rzeczywiście, to wskazuje, że w środkowej części żeber można zrobić przejścia na kable, a dobierając zewnętrzny krzywizny można pozwolić sobie na fantazję i zamiast wzorować się na jajku, jako model mogą być użyte większe ptaszki (łabędzie, sępy, smoki). :-)

Klient przecież kupuje głównie oczami.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Mrozik
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: Mrozik » 30 sty 2011, 17:07

www.kimla.pl pisze:Piotr doskonale wie co zrobił.
Ani on ani ja nie potrzebuję adwokatów ani lizusów na forum.
To jest sprawa między nami, a ty nie jesteś stroną w sporze.
Napisałem, że swoje interesy zabezpieczyłem, nie jest w moim interesie ujawnianie szczegółów.
Nie jestem stroną w tym sporze, nikt poza PANEM i Panem PiotrJub też nie jest, a jednak uzewnętrznia PAN ten spór na forum, dlatego uważam że mam przyzwolenie na uczestnictwo w rzeczowej dyskusji na temat sporu. Pytam tylko z ciekawości czy był zastrzeżony wzór. Uważam że nie powinno być to tajmenicą a wręcz powninno się tym chwalić. Jeśli zastrzegł PAN wzór to "sprawiedliwość jest po pańskiej stronie", natomiast jeśli nie, to nie ma podstaw prawnych do jakichkolwiek roszczeń. Podsyłam linka do artykułu.
http://www.eporady24.pl/wzor_uzytkowy_i ... 6,288.html
Dość ciekawy temat. Wyczytać można, że zastrzeżenia wzoru użytkowego są dostępne dla osób trzecich i dostępne na stronie www.uprp.pl. (chwilowo nie działa)

Nazywanie kogokolwiej lizusem, cwaniakiem pozostawię bez komentarza. Jakkolwiek uważam, że jeśli wzór odlewanych boków bramy jak i profili został zastrzeżony,a wyroby Pana Piotrjub naruszają zastrzeżenia, to powinien PAN dochodzić swoich racji przeznaczonymi do tego drogami.
Jeśli wzory nie zostały zastrzeżone, to nie dziwię się pańskiemu rozgoryczeniu, ale taki jest biznes i trzeba to przeboleć.

Pozdrawiam Robert Mróz

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarka - konstrukcja metalowa”