Jeszcze przed przeróbką na cnc wywaliłem większość gratów z nieszczęsnym sprzęgłem na czele, ze skrzyni posuwów a silnik na falownik. Chodziła o niebo ciszej.silvesters pisze: Posuwy na pewno będę robił bo są jakieś małe problemy z nimi z powodu właśnie elektrycznego, ale z tym raczej bez problemu dam radę.
Frezarka uniwersalna 6P82
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 13
Dzięki bardzo za materiały, na pewno się przydadzą
Falownik to super rozwiązania ale jak narazie zostaną fabryczne rozwiązania, zacznę coś w warsztacie robic to będę inwestował więcej, niech zarabia samo na siebie, inaczej żona z domu. mnie wyrzuci
Maszyna będzie na podwórku to zrobię jakieś zdjęcie
Wczoraj maszyna wjechała już do warsztatu, więc w najbliższym czasie będę coś z nią działał.

Maszyna będzie na podwórku to zrobię jakieś zdjęcie

Wczoraj maszyna wjechała już do warsztatu, więc w najbliższym czasie będę coś z nią działał.
- Załączniki
-
- IMAG0317.jpg (73.32 KiB) Przejrzano 1328 razy
-
-
- Posty w temacie: 8
A to nie jest 6Р82Ш? Bo ta miała taką głowicę. Jest tam jakaś tabliczka?
Może ten materiał też się przyda:
Tu są rysunki takiej głowicy, ale to sam zobaczysz czy tak jest dokładnie:
http://delta-grup.ru/bibliot/9/33.htm
a tu jest reszta:
http://delta-grup.ru/bibliot/9/29.htm
Może ten materiał też się przyda:
Tu są rysunki takiej głowicy, ale to sam zobaczysz czy tak jest dokładnie:
http://delta-grup.ru/bibliot/9/33.htm
a tu jest reszta:
http://delta-grup.ru/bibliot/9/29.htm
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 15:18 przez BYDGOST, łącznie zmieniany 2 razy.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Głowica jest podobno dołożona, ale może masz rację. Zaraz ide do warsztatu to sprawdze co jest napisane na tabliczce. Chociaż w drugim linku widać że pinola jest wysuwana, u mnie nie jest. Różnią się też dźwignie które są u góry. Obejrze ja zaraz dokładniej i dam znać
[ Dodano: 2013-01-08, 07:16 ]
Sprawdzałem wczoraj i jest to na bank 6P82. Urodziło mi się kolejne pytanie, jak odbywa się w tej maszynie zmiana kierunku posuwu? Niezależnie czy dźwignię od posuwu w osi X mam w prawo czy w lewo, stół jedzie w tym samym kierunku. Zmiana kierunku działa mechanicznie czy elektrycznie? Sorry, że idę na łatwiznę, pytając o takie rzeczy, ale nie miałem czasu przy niej pogrzebać, a bardzo męczy mnie to pytanie

[ Dodano: 2013-01-08, 07:16 ]
Sprawdzałem wczoraj i jest to na bank 6P82. Urodziło mi się kolejne pytanie, jak odbywa się w tej maszynie zmiana kierunku posuwu? Niezależnie czy dźwignię od posuwu w osi X mam w prawo czy w lewo, stół jedzie w tym samym kierunku. Zmiana kierunku działa mechanicznie czy elektrycznie? Sorry, że idę na łatwiznę, pytając o takie rzeczy, ale nie miałem czasu przy niej pogrzebać, a bardzo męczy mnie to pytanie

-
-
- Posty w temacie: 9
- Kontakt:
I tak to działało. Co do posuwów to pod wajchą od posuwów masz dwa wodziki i dwie krańcówki. . Musisz tak ustawić krzywkę aby po zmianie naciskały raz jedną raz drugą. To do posuwów gora-doł i po y. Do x widzę masz wymontowane właczniki
Ale najpierw ustaw dobrze ten przełącznik bo przy cyklu automatycznym mogą być takie objawy.
Ale najpierw ustaw dobrze ten przełącznik bo przy cyklu automatycznym mogą być takie objawy.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2013, 20:45 przez kamar, łącznie zmieniany 1 raz.