Pomysły na czyszczenie szlaki po cięciu.....
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Pomysły na czyszczenie szlaki po cięciu.....
Witam,
Mam pytanie do ludzi którzy może mają, może widzieli lub słyszeli a może mają pomysł jak wykonać urządzenie do czyszczenia z szlaki po cięciu materiał który niestety jest delikatny i w dość skomplikowanym kształcie ?
Wszystko zaczęło się od czasu gdy musimy ciąć trochę napisów różnego typu z blachy 1.5mm (szerokość miejscami literki to 1-2mm) - wiadomo że na spodniej stronie zostaje zgorzelina.... Do tej pory obijamy ją delikatnie a następnie szlifierką z tarczą lamelkową szlifujemy - niestety zajmuje to ogrom czasu....
Myśleliśmy nad zrobieniem maszynki coś w stylu grubościówki do drewna z jednej strony z taśmą ścierną a z drugiej dociskany zderzak z możliwością regulacji grubości - po ustawieniu po 1.5mm "teoretycznie" dopóki nie wyszlifuje zgorzeliny to nie wciągnie dalej napisu....
Macie jakieś pomysły jak byto ugryźć?
Będę wdzięczny za pomoc
Mam pytanie do ludzi którzy może mają, może widzieli lub słyszeli a może mają pomysł jak wykonać urządzenie do czyszczenia z szlaki po cięciu materiał który niestety jest delikatny i w dość skomplikowanym kształcie ?
Wszystko zaczęło się od czasu gdy musimy ciąć trochę napisów różnego typu z blachy 1.5mm (szerokość miejscami literki to 1-2mm) - wiadomo że na spodniej stronie zostaje zgorzelina.... Do tej pory obijamy ją delikatnie a następnie szlifierką z tarczą lamelkową szlifujemy - niestety zajmuje to ogrom czasu....
Myśleliśmy nad zrobieniem maszynki coś w stylu grubościówki do drewna z jednej strony z taśmą ścierną a z drugiej dociskany zderzak z możliwością regulacji grubości - po ustawieniu po 1.5mm "teoretycznie" dopóki nie wyszlifuje zgorzeliny to nie wciągnie dalej napisu....
Macie jakieś pomysły jak byto ugryźć?
Będę wdzięczny za pomoc
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
snajperman-s1, kiedyś widziałem jak znajomy po wycięciu dużej ilości detali wkładał do betoniarki zasypywał śrutami lub czymś podobnym efekt mnie zaskoczył !
już po 2-4 min wyciągał detale w idealnym stanie
już po 2-4 min wyciągał detale w idealnym stanie
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
-
Temat z betoniarką jest mi znany tym że musi w niej być granulat szlifujący i huk na dwie wsie obok 
Problem polega na tym że nasz towar jest bardzo delikatny...... Ciężko włożyć napis z blaszki 1-2mm długi na np 50, 80, 100cm i wyciągnąć go później w stanie nienaruszonym..... Tu trzeba maszyny delikatnej jak z dziećmi czy jajkami

Problem polega na tym że nasz towar jest bardzo delikatny...... Ciężko włożyć napis z blaszki 1-2mm długi na np 50, 80, 100cm i wyciągnąć go później w stanie nienaruszonym..... Tu trzeba maszyny delikatnej jak z dziećmi czy jajkami

-