Cięcie blachy #30mm
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Cięcie blachy #30mm
Mam do pocięcia blachę czarną #30mm. Na początek V=160mm/min, 100A, 5bar, 2mm nad blachą. Efekt jak widać. Da się coś poprawić? Źródło Scherman 110, palnik A141.
Pozdrwiam
Marek
PS Zdjęcia w albumie bo nie mogę wstawić w treść posta.
Pozdrwiam
Marek
PS Zdjęcia w albumie bo nie mogę wstawić w treść posta.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
W wielu twoich wypowiedziach piszesz o tym samym, ale w którymś wątku wspomniałeś o prototypie (ulepszonym palniku w twoim wydaniu), może cos więcej o nim napiszesz?cnccad pisze:nie pamiętam , ale chyba blacha 30mm to już cięcie rozdzielające , nie jakościowe , choć czy można w oryginalnym wydaniu tego palnika mówić tu o cięciu jakościowym.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Pytanie o który palnik Ci chodzi
było ich kilka.
Najtańszy to A141 ale to nie palnik ulepszałem a dyfuzor gazu.
co do 30mm , to napisałem że nie pamiętam czy tyle było w oryginale było. Mój tnie jakościowo 28mm a przebija 35mm. Cięcie powyżej 28mm to rozdzielające , czyli po prostu ma ciąć i poniżej 2mm tak samo .... ma ciąć. Choć dla 2mm nie do końca u siebie to zbadałem.
sam dyfuzor zewnętrznie nie wiele się różni od oryginału. Szczegóły są w pierścieniu i one decydują o jakości cięcia.

było ich kilka.
Najtańszy to A141 ale to nie palnik ulepszałem a dyfuzor gazu.
co do 30mm , to napisałem że nie pamiętam czy tyle było w oryginale było. Mój tnie jakościowo 28mm a przebija 35mm. Cięcie powyżej 28mm to rozdzielające , czyli po prostu ma ciąć i poniżej 2mm tak samo .... ma ciąć. Choć dla 2mm nie do końca u siebie to zbadałem.
sam dyfuzor zewnętrznie nie wiele się różni od oryginału. Szczegóły są w pierścieniu i one decydują o jakości cięcia.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
wiem , wiem ... są chętni.
sonda pojemnościowa będzie na LOGO , więc nie za tania. Ale , jak bym miał kiedyś to ewentualnie sprzedawać ( planuję na razie to jako część zamienną tam gdzie serwisuję ) to mogę sprzedawać ja w kilku wersjach.
Tak samo AVC
a dyfuzor ... to już problem.

sonda pojemnościowa będzie na LOGO , więc nie za tania. Ale , jak bym miał kiedyś to ewentualnie sprzedawać ( planuję na razie to jako część zamienną tam gdzie serwisuję ) to mogę sprzedawać ja w kilku wersjach.
Tak samo AVC
a dyfuzor ... to już problem.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)