Jestem prawie na finiszu budowy plotera do plazmy. Prawie, bo nie wiem jak to będzie z THC i wykrywaniem grubości ciętego materiału.
Szukałem, czytałem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania!
W większości wypalarek zasada działania jest taka że Zetka zjeżdża podnosi się lekko do góry i zaczyna wypalać! Jak to będzie w przypadku THC ? czy taki układ jest również potrzebny, jeżeli tak, to jak to ogarnąć? aby działało z Mach'em?
Jak jest z zapalaniem palnika ? kable od spusty pod przekaźnik od płyty głównej ?
Czy może wystarczy podłączenie samego THC, i sprawa zostanie załatwiona? ale jakoś nie chce mi się wierzyć

Plazma jaką mam jest to Sherman CUT100IGBT gdzieś ktoś wskazywał na info o tym że Owe przecinarki mają płytkę przystosowaną do pracy maszynowej, ale nic po za tym specjalnego.
Kolejne pytanie z innej beczki, gdzie w machu określa się pole robocze dla plotera zwłaszcza skok osi Z'et ?
Czy oprócz opisu dotyczącego ustawień THC w Mach'u wymaga ono jeszcze jakiegoś specjalnego konfigurowania ?
Rozumiem że nikt mi niczego nie poda na tacy, ale chociaż może jakieś podpowiedzi

Zdjęcia plazmy podeśle następnym razem, ale póki nie jest skończona to nie chce przechwalać małej maszynki.
Pozdrawiam
jarucki