Regulacja wysokości palnika gazowego
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Regulacja wysokości palnika gazowego
Czy ma ktoś z Was u siebie regulację wysokości palnika gazowego (acetylenowo tlenowy) w osi Z, działający tak jak THC w wycinarce plazmowej?
Tagi:
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
- Kontakt:
no własnie ... i tu jest problem
schemat jest tylko dla samego nadajnika/odbiornika a z wzmacniacza wychodzi jak dobrze pamiętam napięcie 0-5V
na innym poście wkleiłem takie banalne THC na kilku tranzystorach ... ale dało się spasować te dwa układy z sobą.
Koszt budowy typowo amatorskiej obydwu urządzeń to ok 30zł
...
Już się nie zajmuje projektowaniem więc tylko nie piszcie żebym coś takiego zrobił.
Jest od tego kol. Prokopcio , on z tego żyje a komuś chleba zabierać nie zamierzam.
może jak najdzie mnie ochota i będę luźniejszy w weekend to odszukam schematów u siebie na serwerze.
Ale nie obiecuje.

schemat jest tylko dla samego nadajnika/odbiornika a z wzmacniacza wychodzi jak dobrze pamiętam napięcie 0-5V
na innym poście wkleiłem takie banalne THC na kilku tranzystorach ... ale dało się spasować te dwa układy z sobą.
Koszt budowy typowo amatorskiej obydwu urządzeń to ok 30zł

Już się nie zajmuje projektowaniem więc tylko nie piszcie żebym coś takiego zrobił.
Jest od tego kol. Prokopcio , on z tego żyje a komuś chleba zabierać nie zamierzam.
może jak najdzie mnie ochota i będę luźniejszy w weekend to odszukam schematów u siebie na serwerze.
Ale nie obiecuje.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-