Zakup wypalarki
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
wszystko zależy od całości jaka sobie dobierzesz z wyciągiem lub bez wiertarki itp...ale z tego co sie orientuje to zabawa zaczyna się od ok 65 tyś oczywiście masz możliwość dodatkowej negocjacji kosztem np.części do plazmy itp tutaj wachlarz cenowy jest naprawdę spory i zależny od wszystkiego (co prawda zabijają koszty serwisowe waterjeta ale i to do ugryzienia)
ciąć albo nie ciąć....
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Rozmowy z inwestorem prowadzą do szczegółów. Z tego co mi napisał to warunek jest aby stół miał wymiary 1500 x 3000, pompa o mocy 30-40 kW, głowica tnąca Centerline i pneumatyczny system transportu ścierniwa z dozownikiem, manometr wysokociśnieniowy, czujnik antykolizyjny, układ czyszczenia wanny, system zmiany lustra wody, program cnc z układem wykrojów i biblioteką. Coś takiego. Nic mi to nie mówi. Więc poradźcie ile na taką zabawkę trzeba orientacyjnie przeznaczyć 60 czy może 70 tyś?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
- pompa pewnie będzie 37kw
- pneumatyczny system transportu ścierniwa z dozownikiem to żadna nowość pewnie teraz tylko tak się podaje garnet(lub jak wolisz ścierniwo)
-manometr wysokociśnieniowy to żaden szał duży zegar i tyle
-system zmiany lustra wody-to tez raczej standart
- program cnc z układem wykrojów i biblioteką -sterowanie i tak musi dostarczyć więc łachy nie robi a makra może będziesz używać może nie a i dxfy też są pod ciebie
fajna sprawa ten czujnik antykolizyjny i układ czyszczenia wanny bo troche zabawy jak masz do wyżucenia 2 tony mokrego piasku (w moich stronach wuko nie chce tego wyciągać)
A CO Z WYCIĄGIEM do plazmy ? bo to będzie pylica
- pneumatyczny system transportu ścierniwa z dozownikiem to żadna nowość pewnie teraz tylko tak się podaje garnet(lub jak wolisz ścierniwo)
-manometr wysokociśnieniowy to żaden szał duży zegar i tyle

-system zmiany lustra wody-to tez raczej standart
- program cnc z układem wykrojów i biblioteką -sterowanie i tak musi dostarczyć więc łachy nie robi a makra może będziesz używać może nie a i dxfy też są pod ciebie
fajna sprawa ten czujnik antykolizyjny i układ czyszczenia wanny bo troche zabawy jak masz do wyżucenia 2 tony mokrego piasku (w moich stronach wuko nie chce tego wyciągać)
A CO Z WYCIĄGIEM do plazmy ? bo to będzie pylica
ciąć albo nie ciąć....
-
- Posty w temacie: 4
-
- Posty w temacie: 6
Witam szanownych forumowiczów.
Nie chcę zakłądać nowego tematu o podobnej tematyce więc kontynuuję obecny.
Potrzebuję pomocy w wybraniu przecinarki plazmowej CNC aby wykorzystać spełniała poniższe założenia:
1. Grubość elementów ciętych 3-20mm
2. Prędkości cięcia zbliżone do lasera
3. Stół z wymianą automatyczną o wymiarach 2000x6000
4. Fazowanie elementów ciętych V / Y / 2xY
5. Brak skosu bądź niewielki skos z dobrą powierzchnią po cięciu
6. Brak szlaki po cięciu - nie uśmiecha mi się czyszczenie elementów po cięciu...
Ostatnio na targach dotyczących obróbki metali w Kielcach (26-28 Marca) moją uwagę przyciąnął Stigal Dynamic Speed HQ ale z tego co zdąrzyłem się zorientować to maksymalny wymiar stołu z wymianą automatyczną to 2000x4000. Jakieś opinie na temat tej plazmy?
Jak możecie to podajcie innych producentów spełniających wszystkie bądź większość powyższych punktów
Dzięki.
Nie chcę zakłądać nowego tematu o podobnej tematyce więc kontynuuję obecny.
Potrzebuję pomocy w wybraniu przecinarki plazmowej CNC aby wykorzystać spełniała poniższe założenia:
1. Grubość elementów ciętych 3-20mm
2. Prędkości cięcia zbliżone do lasera
3. Stół z wymianą automatyczną o wymiarach 2000x6000
4. Fazowanie elementów ciętych V / Y / 2xY
5. Brak skosu bądź niewielki skos z dobrą powierzchnią po cięciu
6. Brak szlaki po cięciu - nie uśmiecha mi się czyszczenie elementów po cięciu...
Ostatnio na targach dotyczących obróbki metali w Kielcach (26-28 Marca) moją uwagę przyciąnął Stigal Dynamic Speed HQ ale z tego co zdąrzyłem się zorientować to maksymalny wymiar stołu z wymianą automatyczną to 2000x4000. Jakieś opinie na temat tej plazmy?
Jak możecie to podajcie innych producentów spełniających wszystkie bądź większość powyższych punktów

Dzięki.
-
- Posty w temacie: 6
nie nazwał bym tego desperacją tylko alternatywą dla laseracnccad pisze:do plazmy stół z automatyczną wymianą
to jest już jakaś desperacja.