budżetowa plazma CNC
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
A no robimy.
Tzn kupiliśmy robiona ale przerabiamy stół bo się odginał bo wymienilismy już całą hydraulike na mocniejszą z 170bar max na 330bar wraz z szybkim dojazdem suwaka. Skladamy też sterowanie CNC oparte na DDCSV1.1 - 4osie + hydrauliczna kompensacja stołu.
Długość gięcia 320cm - 100T ścisku + dolny docisk kompensacji stolu +30T
Tzn kupiliśmy robiona ale przerabiamy stół bo się odginał bo wymienilismy już całą hydraulike na mocniejszą z 170bar max na 330bar wraz z szybkim dojazdem suwaka. Skladamy też sterowanie CNC oparte na DDCSV1.1 - 4osie + hydrauliczna kompensacja stołu.
Długość gięcia 320cm - 100T ścisku + dolny docisk kompensacji stolu +30T
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Ja mam sherman cutter 70 z palnikiem A81. Nie jest to specjalnie wyrafinowane źródełko ani palnik, obecnie na pewno inwestowałbym co najmniej w cutter 90.
Pod ploter szukałbym tylko urządzeń z zapłonem HV lub Hf. Tanie palniki stykowe jakoś do mnie nie przemawiają.
Jeśli źródło tanie to sherman lub magnum. O stamosie i innych klonach jest już dość tematów na forum
Pod ploter szukałbym tylko urządzeń z zapłonem HV lub Hf. Tanie palniki stykowe jakoś do mnie nie przemawiają.
Jeśli źródło tanie to sherman lub magnum. O stamosie i innych klonach jest już dość tematów na forum
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Re: budżetowa plazma CNC
Nie na jednym silniku i napęd przeniesiony wałem na drugą stronę.
Ten stół pójdzie na bazar końcem miesiąca.
Tak jest THC Myplasma
Ten stół pójdzie na bazar końcem miesiąca.
Tak jest THC Myplasma
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Ok, dziękuję to chciałem wiedzieć bo zbieram części do budowy stołu pod plazmę i nie wiedziałem jak temat rozwiązać.
Dodane 4 minuty 24 sekundy:
Napęd na listwach?
Jak rozwiązałeś odpalanie palnika, wpiąłeś się bezpośrednio w plazmę czy masz na urządzeniu gniazdo sterownicze? Ja mam zakupioną plazmę IDEAL Expert Plasma 80 HF i jest na gwarancji więc nie za bardzo mogę ją rozkręcić by się gdzieś tam wpiąć. Załączeniem palnika steruje oprogramowanie?.
Dodane 4 minuty 24 sekundy:
Napęd na listwach?
Jak rozwiązałeś odpalanie palnika, wpiąłeś się bezpośrednio w plazmę czy masz na urządzeniu gniazdo sterownicze? Ja mam zakupioną plazmę IDEAL Expert Plasma 80 HF i jest na gwarancji więc nie za bardzo mogę ją rozkręcić by się gdzieś tam wpiąć. Załączeniem palnika steruje oprogramowanie?.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Z tego co wiem , to w spawarkach itp nie stosują już plomb itp.
Spowodowane to jest tym ,że w instrukcji jest zapis o okresowym czyszczeniu z kurzu , brudu , a najpewniej z pyłu metalicznego po szlifowaniu i spawaniu. Wiec siłą rzeczy trzeba to rozkręcić i przedmuchać.
Spowodowane to jest tym ,że w instrukcji jest zapis o okresowym czyszczeniu z kurzu , brudu , a najpewniej z pyłu metalicznego po szlifowaniu i spawaniu. Wiec siłą rzeczy trzeba to rozkręcić i przedmuchać.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Zwykle wtyczki do gniazd sterowniczych można kupić - można wpiąć się zamiast wtyczki z palnika.