Zakup wypalarki
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
cnccad -ciekawe spostrzeżenie na pewno więcej wiesz na ten temat niż ja. Problem z uzyskaniem informacji na telefon (serwisowej) to już standard.Byłem na szkoleniu programistycznym ,przeszliśmy przez halę i te detale palone u nich to raczej "kołchoz" z głęboki PRL - chodzi o jakość.nieskromnie u nas detale z 15 blachy wychodzą dużo lepsze...choć szkolenie operatorów 1 dzień....bez komentarza..
Mogę pomóc w szkoleniu z Laserów Trumpf Bosch CC220,i innych. Optymalizacji produkcji ,Kaizen,5S
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
- Kontakt:
Ja tam dużo nie wiem , tyle że miałem kiedyś propozycję zainstalowania urządzeń SAF na maszynie eckerta i rozmowa z technikiem polegała na tym że on sie dopiero dowiadywał co jest podłączone do źródła a co do sterownika i jakie są poziomy sygnałów etc.
koszmar ...
Po za tym, to nie jest moja tez opinia a tylko użytkowników.
Fakt , każdy sie uczy i ja i inni też ale jak mi gość z eckerta daje kontakt do bardzo zaawansowanego technika żeby w porozumieniu z nim dokonać modyfikacji a gość wytrzeszcza oczy przez słuchawkę telefoniczną tak że czuję je w uchu , to przepraszam... jaką można mieć opinię o nim ??
Wiem ... są lepsi i gorsi serwisanci. Wszyscy się uczymy ale przynajmniej powinien znać chodź trochę swoje urządzenia.
W końcu wynik był taki ... sam modernizowałem elektrykę i maszyna powędrowała do Czech.
Tylko to głupio wyglada ... pytać się co maszyna moja ma w sobie serwisanta z firmy konkurencyjnej. Trochę to nie poważne.
Niech się wypowiedzą najlepiej użytkownicy tych maszyn. Ja zanm jedna firmę z Żywca ... klną jak szewc.
koszmar ...
Po za tym, to nie jest moja tez opinia a tylko użytkowników.
Fakt , każdy sie uczy i ja i inni też ale jak mi gość z eckerta daje kontakt do bardzo zaawansowanego technika żeby w porozumieniu z nim dokonać modyfikacji a gość wytrzeszcza oczy przez słuchawkę telefoniczną tak że czuję je w uchu , to przepraszam... jaką można mieć opinię o nim ??
Wiem ... są lepsi i gorsi serwisanci. Wszyscy się uczymy ale przynajmniej powinien znać chodź trochę swoje urządzenia.
W końcu wynik był taki ... sam modernizowałem elektrykę i maszyna powędrowała do Czech.
Tylko to głupio wyglada ... pytać się co maszyna moja ma w sobie serwisanta z firmy konkurencyjnej. Trochę to nie poważne.
Niech się wypowiedzą najlepiej użytkownicy tych maszyn. Ja zanm jedna firmę z Żywca ... klną jak szewc.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Co do wypalarek ZAKMETU to mam fatalne zdanie
Pracuję od 8 miesięcy na maszynie STIGALa - STIG 1500+
Obsługa maszyny bardzo prosta i jak do tej pory bez usterkowa.
Co do ich serwisu, to oby więcej takich firm, przed zakupem obdzwoniłem kilku użytkowników i wszyscy chwalili ich serwis.
Osobiście mogę powiedzie, że bardzo fachowy montaż i szkolenie oraz rzeczowe i kompetentne porady przez telefon.
Pracuję od 8 miesięcy na maszynie STIGALa - STIG 1500+
Obsługa maszyny bardzo prosta i jak do tej pory bez usterkowa.
Co do ich serwisu, to oby więcej takich firm, przed zakupem obdzwoniłem kilku użytkowników i wszyscy chwalili ich serwis.
Osobiście mogę powiedzie, że bardzo fachowy montaż i szkolenie oraz rzeczowe i kompetentne porady przez telefon.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Posty w temacie: 3
...ale po której stronie teraz jest Stigal tej lepszej niż Eckert czy słabszej ??
Po ostatniej wizycie na ich stoisku (Eckerta) na targach w Poznaniu mam mieszane uczucia co do jakości Eckerta - w ciągu 10 minut 2 awarie na chodzących maszynach - przy głowicy obrotowej - "coś się oberwało" oraz na wodzie - zafundowano oglądającym fajny prysznic.
Aspem
Po ostatniej wizycie na ich stoisku (Eckerta) na targach w Poznaniu mam mieszane uczucia co do jakości Eckerta - w ciągu 10 minut 2 awarie na chodzących maszynach - przy głowicy obrotowej - "coś się oberwało" oraz na wodzie - zafundowano oglądającym fajny prysznic.
Aspem
-