Tokarka Hobbymat MD65
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Re: Tokarka Hobbymat MD65
WItam wszytkich
RomanJ4
Poproszę i ja o DTR po polsku:) Z francuskiego słąbo mi idzie.
Dostałem w prezencie od wuja Hobbymat. Zakupiłem paski i wszytko ok poza mocowaniem imaka. Wyrwane jest mocowanie, Jako rozwiązanie zastosowałem śruby imbusowe z nakrętkami ale nie mogę korzystać z suportu do stożków.
Jakieś pomysły?
Będe chciał też zamocować uchwyt obrotowy na noże wiec być może przeróbka będzie wymagana.....
Ponizej fotki

RomanJ4
Poproszę i ja o DTR po polsku:) Z francuskiego słąbo mi idzie.
Dostałem w prezencie od wuja Hobbymat. Zakupiłem paski i wszytko ok poza mocowaniem imaka. Wyrwane jest mocowanie, Jako rozwiązanie zastosowałem śruby imbusowe z nakrętkami ale nie mogę korzystać z suportu do stożków.
Jakieś pomysły?
Będe chciał też zamocować uchwyt obrotowy na noże wiec być może przeróbka będzie wymagana.....
Ponizej fotki

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
Cześć,
to jeszcze nie tragedia, odwróć szufladkę o 180 ° i wstaw szpilki z grzybkiem(kołnierzem) trzymającym szpilkę od dołu (podobnie jak ja to zrobiłem do imaka szybkomocującego
imak-szybkozmienny-t17434-310.html
imak-szybkozmienny-t17434-150.html )
Szpilki będą wystawały nad imak przez co można go przykręcić do szufladki z góry nakrętkami (zamiast imbusów).
By grzybek szpilki nie wystawał można zagłębić go w korpus szufladki przez roztoczenie lub pogłębienie pogłębiaczem (od spodu), tak by nie przeszkadzał w swobodnym przesuwaniu szufladki czy obracaniu obrotnicą..
Instrukcję pl podeślę wieczorem z domu...
Dodane 15 minuty 5 sekundy:
Wiadomość dla Moderatora !
Coś się stało z forum, bo nie można otworzyć ani edycji postu by go poprawić, ani pełnego edytora by wstawić zdjęcia czy pliki do postu (kręci i kręci a otworzyć nie chce)
Swoją drogą przydałby się w szybkiej odpowiedzi przycisk do wklejania zdjęć jak w starym forum zamiast otwierać pełny edytor..
Do MarcinKozuch -
oczywiście po odwróceniu szufladki trzeba przełożyć i zamocować obsadę łożyska i śrubę na drugą stronę korpusu nawiercając i gwintując nowe otwory do śrub trzymających płytkę.
to jeszcze nie tragedia, odwróć szufladkę o 180 ° i wstaw szpilki z grzybkiem(kołnierzem) trzymającym szpilkę od dołu (podobnie jak ja to zrobiłem do imaka szybkomocującego
Szpilki będą wystawały nad imak przez co można go przykręcić do szufladki z góry nakrętkami (zamiast imbusów).
By grzybek szpilki nie wystawał można zagłębić go w korpus szufladki przez roztoczenie lub pogłębienie pogłębiaczem (od spodu), tak by nie przeszkadzał w swobodnym przesuwaniu szufladki czy obracaniu obrotnicą..
Instrukcję pl podeślę wieczorem z domu...
Dodane 15 minuty 5 sekundy:
Wiadomość dla Moderatora !
Coś się stało z forum, bo nie można otworzyć ani edycji postu by go poprawić, ani pełnego edytora by wstawić zdjęcia czy pliki do postu (kręci i kręci a otworzyć nie chce)
Swoją drogą przydałby się w szybkiej odpowiedzi przycisk do wklejania zdjęć jak w starym forum zamiast otwierać pełny edytor..
Do MarcinKozuch -
oczywiście po odwróceniu szufladki trzeba przełożyć i zamocować obsadę łożyska i śrubę na drugą stronę korpusu nawiercając i gwintując nowe otwory do śrub trzymających płytkę.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 3
Można również wzorować się na pracy kol kamyk po awarii w swojej maszynce przeglad-generalny-czyli-nutool-w-neglizu-t48507.htmlRomanJ4 pisze: ↑14 lis 2017, 10:54Cześć,
.......................
Do MarcinKozuch -
więcej roboty ale bardzo estetycznie
Dodane 3 minuty 14 sekundy:
rdarek pisze: ↑14 lis 2017, 11:25Można również wzorować się na pracy kol kamyk po awarii w swojej maszynce przeglad-generalny-czyli-nutool-w-neglizu-t48507.html
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Obrócenie ok. Muszę pomyśleć nad nowym imakiem i zrobić od razu mocowanie pod niego z drugiej strony...
Macie nmiary gdze dostane taki imak w przystęponej cenie?
Dodane 34 minuty 26 sekundy:
Tak bedzie chyba dobrze....

Macie nmiary gdze dostane taki imak w przystęponej cenie?
Dodane 34 minuty 26 sekundy:
Tak bedzie chyba dobrze....

-
- Posty w temacie: 3
Można również wzorować się na pracy kol kamyk po awarii w swojej maszynce przeglad-generalny-czyli-nutool-w-neglizu-t48507.html

-
- Posty w temacie: 6
Te wyrwy trzeba rozfrezować i dać stalowe wstawki. Ten facet co sprzedaje różne imaki http://allegro.pl/imak-tokarski-do-ous- ... 06630.html dorobi ci taki imak jaki będziesz chciał i naprawi te uszkodzone sanki.