Witam.
Ma ktoś możliwość wygenerować ścieżkę narzędzia krzywki ale na dwie osie tj. A Z ; A X lub A Y ?
W Fusionie chyba nie ma takiej opcji (albo nie umiem ) Obrót oczywiście w otworze. https://a360.co/2JxG17v
Ok... Podeślij model np. parasolid .XT lub podobny. Jaką chcesz strategię? Obróbkę wzdłuż czy obrotowo do osi obrotu? No i jaką dokładność chcesz dla danej strategii
W prawym górnym rogu masz ściąganie modelu w paru formatach. Dobierz sobie coś Strategie to sobie wypracuje, potrzebuje tylko kolejne punkty w miarę gęsto bez kompensacji.
'0" osi A poproszę w środku małego otworu.
Dodane 1 godzina 2 minuty 33 sekundy:
Wrzuciłem na symulator i jest bardzo dobrze (ale nie beznadziejnie )
Jeśli możesz dać większą dokładność to będę wdzięczny, bo troszkę mało punktów przy przejściu z Z60 na Z69.
Wiem, że idzie prawie równolegle ale może coś jeszcze wciśnie.
Zaczynanie od A180 jest optymalne.
Pokombinowałem trochę z tym samym narzędziem... Wyszło dokładniej, ale między 60 a 69 i tak jest jedna linia. Niekoniecznie może być ona jednak wadą...
ale to przecież jest typowe 2,5D- konkretnie profil.
Chyba w każdym CAMie to się tak samo definiuje- krzywa prowadząca- z której strony narzędzie, ile ma się zagłębiać i ile razy naddatek od boku. +ew dojście, wyjście, zachodzenie zamkniętych /wydłużenie otwartych krzywych