Czy jest sposób na wygrawerowanie małych liter ?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Czy jest sposób na wygrawerowanie małych liter ?
Witam
Jestem na tym forum już od dawna ale dopiero teraz skończyłem swoją prawdziwą maszynkę i zaczynam na nowo zabawę w cnc (powiem tylko tyle- że jest to o wiele ciekawsza zabawa niż z kobietą)mam pytanie do fachmanów.Problem polega na wygrawerowaniu małych liter.Stosowałem frezy ze stopką 0,2 mm.Ale frez daje koło 0.4mm.Jak się dobrać do lier które mają wys.np. 4mm.Są jakieś specjalne frezy ?
Pozdrowienia
Jestem na tym forum już od dawna ale dopiero teraz skończyłem swoją prawdziwą maszynkę i zaczynam na nowo zabawę w cnc (powiem tylko tyle- że jest to o wiele ciekawsza zabawa niż z kobietą)mam pytanie do fachmanów.Problem polega na wygrawerowaniu małych liter.Stosowałem frezy ze stopką 0,2 mm.Ale frez daje koło 0.4mm.Jak się dobrać do lier które mają wys.np. 4mm.Są jakieś specjalne frezy ?
Pozdrowienia
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Czy jest sposób na wygrawerowanie małych liter ?
Może kolega kobiet nie lubibogdan pisze:powiem tylko tyle- że jest to o wiele ciekawsza zabawa niż z kobietą

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Zacznijmy od tego że lubię kobietki (A jest coś na oku ?)_ale w moim wieku szuka się już czegos ponad kobietki.Ja to znalazłem To czego Wszystkim po 50-ce życzę zamiast opierania się o parapet okienny i wyglądania na ulicę.Natomiast co do frezów to oczekuję fachowej odpowiedzi.Dla przykładu :mosiądz,aluminium,stal.Głębokość np. 1mm.Drewno,plastik,styrodur już mnie nie bawi.Co do kosztów takowych frezów........
(Chłop jest zawsze dzieckiem tylko zmienia zabawki na coraz droższe)
(Chłop jest zawsze dzieckiem tylko zmienia zabawki na coraz droższe)
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
Dalej niestety nie do końca rozumiem.
Wszystkie zdjęcia jakie zamieszczam zrobione zostały na mojej maszynie normalnymi frezami grawerskimi ( czasami wybierało się tło frezem palcowym 2-3 piórowym).
Czy o coś podobnego chodzi.
Wybranie 2mm w mosiądzu na raz to najmniejszy problem można i parę razy więcej zbierać na raz ale może dalej czegoś nie rozumiem.
Jakieś przykłady zdjecia kolega zamieści ???
W tym temacie zamieszczalem film jak frezuje motyw z pierwszych zdjęć.
https://www.cnc.info.pl/topics60/ploter ... -vt737.htm
Wszystkie zdjęcia jakie zamieszczam zrobione zostały na mojej maszynie normalnymi frezami grawerskimi ( czasami wybierało się tło frezem palcowym 2-3 piórowym).
Czy o coś podobnego chodzi.
Wybranie 2mm w mosiądzu na raz to najmniejszy problem można i parę razy więcej zbierać na raz ale może dalej czegoś nie rozumiem.
Jakieś przykłady zdjecia kolega zamieści ???
W tym temacie zamieszczalem film jak frezuje motyw z pierwszych zdjęć.
https://www.cnc.info.pl/topics60/ploter ... -vt737.htm
- Załączniki
-
- PICT0018.JPG (77.92 KiB) Przejrzano 1351 razy
-
- PICT1133.JPG (105.18 KiB) Przejrzano 1343 razy
-
- PICT1135.JPG (108.63 KiB) Przejrzano 1349 razy
-
- PICT1159.JPG (89.2 KiB) Przejrzano 1350 razy
-
- PICT1157.JPG (122.69 KiB) Przejrzano 1348 razy