Autocad + Pikocnc
jak otworzyć plik z Autocada dxf (2014)
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Re: Autocad + Pikocnc
Może w AC jest pozycja EXPORT? I tam będą starsze wersje.
Jeżeli nie to zainstaluj darmowego DrafSight-a a z niego można na 100% wysyłać do Piko.
Robert
Jeżeli nie to zainstaluj darmowego DrafSight-a a z niego można na 100% wysyłać do Piko.
Robert
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Przepuść tego dxf-a przez librecad. Też miałem problem bo niektóre dxf są traktowane jako trójwymiarowe. Tak mi polecił twórca pikocnc, może i ciebie zadziała.
-
- Kontakt:
Powodów może być wiele. Ja zapisuję DXF jako 3D i Piko otwiera. Może są bloki to też nie otworzy.
Robert
Robert
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Dziękuje Panowie za odpowiedzi w AC miałem połączony profil regionem i pico mi go nie widział teraz rozdzieliłem i widzi tylko moje pytanie czy rozbity nie będzie mi robił na maszynie jakich dziwnych przerw ? między liniami ?
Dodane 8 minuty 5 sekundy:
Tak wygląda to co chcę zrobić ale że jest to moje pierwsze odpalenie piko to kompletnie enie wiem co dalej
jak z tego co jest widoczne na obranie zrobić działający pragram kiedy wybieram co ma się frezować pierwsze gdzie ma być kieszen gdzie wycięcie itp

Dodane 8 minuty 5 sekundy:
Tak wygląda to co chcę zrobić ale że jest to moje pierwsze odpalenie piko to kompletnie enie wiem co dalej
jak z tego co jest widoczne na obranie zrobić działający pragram kiedy wybieram co ma się frezować pierwsze gdzie ma być kieszen gdzie wycięcie itp

-
- Kontakt:
Napisz co to za materiał, jaki gruby, jaki duży, tniesz wszystko na raz, plazma, frezarka, jak mocujesz materiał?
Robert
Robert