Witam.
Przeszukałem forum, i dalej nie wiem jak należy podłączyć zworki sterownika ssk-b02.
Dlatego mam wielką prośbę, mógłby mi ktoś napisać co mam zrobić jeżeli chcę najpierw przetestować 1 sterownik. Wiem, że piszę to na kartce dołączonej do sterownika, ale tego nie rozumiem. Sterownik składałem sam i kupiłem goldpin i teraz chodzi o to, żeby zewrzeć do masy lub do plusa, i moje pytanie brzmi. Czy mógłby mi ktoś napisać , jak to mam zrobić??
Bardzo proszę.
Zworki w sterowniku ssk-b02
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
-
Dzięki.
Ale ja nie wiem co mam zrobić z wyjściem H/F w płycie głównej ssk-mb. Do czego mam to podłączyć?
Na razie chcę wypróbować jeden sterownik, więc w goldpinie połączyłem środkową nóżkę, z pozycją MA. Czy dobrze zrobiłem??
Proszę o odpowiedźi, i wielkie dzięki za dotychczasowe wskazówki.
[ Dodano: 2010-08-10, 14:51 ]
O chyba teraz już rozumiem. Mam tylko połączyć zworkę w pozycję MA, a reszty na razie nie ruszać i nic nie podłączać do wejście H/F w płycie głównej????
O to chodzi??
Ale ja nie wiem co mam zrobić z wyjściem H/F w płycie głównej ssk-mb. Do czego mam to podłączyć?
Na razie chcę wypróbować jeden sterownik, więc w goldpinie połączyłem środkową nóżkę, z pozycją MA. Czy dobrze zrobiłem??
Proszę o odpowiedźi, i wielkie dzięki za dotychczasowe wskazówki.
[ Dodano: 2010-08-10, 14:51 ]
O chyba teraz już rozumiem. Mam tylko połączyć zworkę w pozycję MA, a reszty na razie nie ruszać i nic nie podłączać do wejście H/F w płycie głównej????
O to chodzi??
Pozdrowienia dla YOU
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Tak. H/F(jest to wyjście) z MB nigdzie nie podłączamy. Wyjście to służy do zmiany trybu pracy sterownika SSK-B01(ono ma wejście h/f). W b02 tryb wybieramy zworką.
„Jeżeli nie znasz portu do którego płyniesz,
to żadne wiatry nie będą Ci sprzyjać”
Programowanie sterowników PLC Fatek, HMI Weintek, sterowniki maszyn CNC, Mach3;
to żadne wiatry nie będą Ci sprzyjać”
Programowanie sterowników PLC Fatek, HMI Weintek, sterowniki maszyn CNC, Mach3;
-