Sterowanie CNC 5-ciu (i więcej) osi + SoftCNC
-
Piotr Rakowski
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Wręcz przeciwnie. Robimy razem z kol. JarekK własny sterownik mikroprocesorowy, także na ARMie. Zastanawiam się po prostu, ile będzie kosztowało sterowanie u konkurencji? Moje oczywiście będzie współpracowało ze specjalną wersją STEP2CNC. Jak ujrzy światło dzienne - będziemy się chwalić.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
gmaro
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
kto wieZaraz sie zacznie dyskusja nad wyzszoscia Swiat Wielkanocnych nad Bozego Narodzenia![]()
sugerujesz że ten drugi będzie do zastosowań tylko amatorskich ??kostner pisze:Wydaje mi sie ze beda to dwa nieporoownywalne projekty do zastosowania w innej klasie maszyn.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...
-
kostner
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 8
Nie wiem jakimi umiejetnosciami moze pochwalic sie kolega jarekk ale wiem ze temat sterowania prosty nie jest. Piotrjub mowi jeszcze o kilku miesiacach wytezonej pracy nad jego projektem a efektem koncowym ma byc produkt porownywalny lub przewyzszajacy sredniego Sinumerika. Pozatym kolega Piotr Rakowski wspomnial o wspolpracy jego sterwnika z CNCstepem wiec sam okreslil klase do ktorej bedzie ich sterowanie nalezalo.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 
-
gmaro
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Z tym się zgodzę bo Piotr nie wypuszcza na rynek BETY sterownika tylko finalną wersje a to jest gwarancją że nie kupimy czegoś co mamy testować czy jest dobre czy złe ..kostner pisze:Piotrjub mowi jeszcze o kilku miesiacach wytezonej pracy nad jego projektem a efektem koncowym ma byc produkt porownywalny lub przewyzszajacy sredniego Sinumerika.
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...
-
Piotr Rakowski
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Projekty są nieporównywalne, ale i nie chodzi nam o wyważanie otwartych drzwi, ani przebijanie firm, jak Sinumerik, które na swoje projekty wydają tysiące dolarów. Poza wszystkim nie chcemy tworzyć wszystkiego od podstaw, a już na pewno nie chcemy rezygnować wykorzystywania PC-ta, jako urządzenia współpracującego.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)