Mam pytanie chyba nie wymagało by dużo przeróbek aby program dostosować do wypalarki lub lasera

Nie wiem, ktora masz dokladnie wersje firmware i programu, ale jest kilkablue_17 pisze:Przetestowałem i jak dla mnie działa bezawaryjnie.![]()
Mam pytanie chyba nie wymagało by dużo przeróbek aby program dostosować do wypalarki lub lasera
To pytanie to ja powinienem chyba zadać... czego potrzebowałbyś (jakich przeróbek programu) abyś mógł wykorzystać do plazmy/lasera ? Na początek pytam o podstawowe sprawy.blue_17 pisze:Przetestowałem i jak dla mnie działa bezawaryjnie.![]()
Mam prośbę - bo nie mogę znaleźć nic podejrzanego od mojej strony - z Twoją konfiguracją puściłem maszynę kilka razy i oś Z nie opada ani o setkę milimetra - jak możesz opisz swój problem tutaj, żeby więcej osób mogło to sprawdzić i potwierdzić że problem istnieje - ja u siebie Takiego problemu nie mam.oprawcafotografii pisze:Nie wiem, ktora masz dokladnie wersje firmware i programu, ale jest kilka
bledow, juz zgloszonych Autorowi. Na szczescie reaguje blyskiem
Rozpedzanie i hamowanie ruchu jest i dziala bardzo ladnieblue_17 pisze:Na pewno kilka rzeczy by się uprościło choćby rozpędzanie i hamowanie wrzeciona, ale nie wiem czy mają sens takie dyskusje przy takim polu pracy.
Więc jeśli by to już powiększenie pola pracy bo jak wiadomo przy paleniu nie trzeba dużej regulacji w osi Z jeśli było by możliwe powiększenie pola roboczego do jakiegoś standardowego arkusza blachy to mógłbym dalej coś się wypowiadać
Pomiar dlugosci freza jestpulek pisze:No więc pomimo wielu obaw, zakupiłem CNConv'a od p.Łukasza i muszę przyznać, że praca maszyny (jak dla moich potrzeb) jest jak bajka - prostota obsługi, kultura pracy silników, niesamowita prędkość wykonania całego detalu - kontakt z autorem projektu również bardzo miły. Najbardziej podobają mi się słowa - "Nie wiem / nie umiem tego wykonać..." a za pół godzinki soft działa tak jak rzekomo autor "nie potrafi".
Dobra tyle dobrych słów - teraz gorsze: jest jeszcze dużo do zrobienia, żeby program był narzędziem dla profesjonalistów przede wszystkim G-Kody i inne formaty plików MUSZĄ być ! Program CNC nie przyjmuje g-kodów ? - porażka. pomiar długości narzędzia - MUSI być - nie wyobrażam sobie pracy bez takiej funkcji. Korekcja grubości narzędzia - j.w....
ale wpadkaoprawcafotografii pisze:Pomiar dlugosci freza jest
Nie wiem czy wersja na www jest ostatnia...pulek pisze:ale wpadkaoprawcafotografii pisze:Pomiar dlugosci freza jestjuż pobrałem nowy soft i zaraz będę testował. dzięki. Jeśli działa tak jak sobie bym to wyobrażał to już będzie super ! - pytanie do autora: czy dużo jest roboty (pewnie nie) żeby porobić skróty klawiaturowe ? i jeszdze jedno - chciałbym mieć możliwość umieszczania obrazka w dowolnym przesunięciu a nie tylko na 0,0 ... teraz muszę dokładnie rysować tam gdzie będę miał materiał - to bardzo niewygodne.