projekt urządzenia do wyważania drzwi
-
Dagome
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 2
E tam ktoś postawił meblościankę za drzwiami i obciążył wszystkim co miał w mieszkaniu a sam pewnie uciekł przez balkon na linie z prześcieradła podczas gdy smerfy bawiły się drzwiami
, szkoda, że nie pokazali co było za tymi drzwiami 
Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.
Tagi:
-
Blondynka
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 4
chłopaki ja nadal nie wiem jak ten projekt zrobić... to, że jestem blondynką to fakt ale to nie zmienia faktu, ze muszę to mieć do końca tygodnia. Muszę zrobić jakiś opis tego a kompletnie nie wiem jak takie coś działa. A wracając do trotylu to bombę umiem zrobić
ostatnio mieliśmy ćwiczenia na uczelni antyterrorystyczne przed Euro 2012, było o tym w TVN24 może ktoś z Was słyszał. I zrobiona przeze mnie bomba wybuchła idealnie 
-
pitsa
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Jeśli nie masz sprecyzowane jakie dokładnie drzwi trzeba wyważyć, wybierz drzwi obrotowe z wewnętrzną wystawą i wylicz siłę jaka pojawia się w wyniku nierównomiernego rozłożenia towaru przy nominalnej prędkości obrotowej. We wnioskach podaj sposoby niwelowania tej siły poprzez odpowiednie dociążanie wystawki.
Szczegóły drzwi obrotowych najłatwiej znaleźć szukając aprobaty technicznej drzwi obrotowych.
Szczegóły drzwi obrotowych najłatwiej znaleźć szukając aprobaty technicznej drzwi obrotowych.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
bad_spider
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
wiec na co czekasz? zabieraj sie do roboty, jezeli jestes na magisterskich i idziesz bolonskim to masz juz inzyniera! Dla inzyniera zadanie na 2-3 godziny roboty (zakladam ze to proste mechanimy bez hydraliki).Blondynka pisze:to, że jestem blondynką to fakt ale to nie zmienia faktu, ze muszę to mieć do końca tygodnia.
-
Zbych07
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 1
Planujecie sprawdzać bilety kibiców bezpośrednio w ich mieszkaniach z rana przed meczem ?Blondynka pisze: ostatnio mieliśmy ćwiczenia na uczelni antyterrorystyczne przed Euro 2012, było o tym w TVN24 może ktoś z Was słyszał. I zrobiona przeze mnie bomba wybuchła idealnie
Tak jak pisali poprzednicy wszystko zależy od konstrukcji drzwi - a tego przez drzwi nie widać , zawsze może być jakiś nietypowy myk i sytuacja wygląda jak na filmie - ale nie przypominam sobie żebyśmy kiedykolwiek dali taką plamę.... chociaż , kiedyś w jednym mieszkaniu ( raczej w melinie ) pokonanie drzwi które w ogóle nie miały standardowych zamków zajęło nam kilka minut. . Przez wiele lat pracowałem jako strażak - często musieliśmy szybko rozwiązywać taki problem - lanie wody wokół chałupy nie ugasi pożaru i nie uratuje życia właściciela.
Najszybciej i przy najmniejszych stratach ( zwykle dwie szyby ) dla właściciela chałupy to balkon lub okno - do 6 - 8 piętra drabina mechaniczna starczała.
Weście przez drzwi to dla właściciela dodatkowe koszty - futryna, zamki , drzwi zwykle do wymiany a użyty sprzęt - kiedyś to topory ciężkie i łomy a dziś rozpieraki hydrauliczne ( my niestety takich wtedy jeszcze nie mieliśmy, dziś to standard niezbędny do wyciągania ludzi z rozbitych samochodów ).Ciekawy patent "sprzedali" nam dwaj włamywacze pokazani w Teleexpresie - przecięcie drzwi poniżej dolnego zamka - drewniane - piła łańcuchowa, metalowe piła do betonu i stali ( użycie tej ostatniej może spowodować pożar ) czas cięcia 30 - 60 sekund.. Pamiętam podziw dla tego pomysłu wyrażony przez jednego z właścicieli odwiedzonych przez nas mieszkań ( przyczyną dymu i smrodu spalenizny było mięso w garnku pozostawione na włączonej kuchence gazowej ). Przez dwa tygodnie używał jeszcze tak otwartych drzwi ( prowizorycznie połączonych w całość ) - zamki i zawiasy nie naruszone.