nx8 - problemy!!!
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
nx8 - problemy!!!
Witam
Panowie mamy problem w firmie z sieciowa wersją nx8
na jednych komputerach działa a na innych pojawia się problem z bibliotekami w momencie tworzenia nowego lub otwierania pliku.
dadam jeszcze ze wersja sieciowa jest na tzw serwerze i każdy korzysta jakby z jednej instalki.
Panowie mamy problem w firmie z sieciowa wersją nx8
na jednych komputerach działa a na innych pojawia się problem z bibliotekami w momencie tworzenia nowego lub otwierania pliku.
dadam jeszcze ze wersja sieciowa jest na tzw serwerze i każdy korzysta jakby z jednej instalki.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
co na to milościwie panujący Admin ? 
- czy chodzi o biblioteki narzędzi ?
- czy na kompach jest ten sam Windows/Linu..?
- może katalogi mają status "tylko do odczytu" ?
- czy Admin zezwolil na modyfikację plików w katalogu "x:\Program Files\Siemens\NX 8.0... ?
Jeśli jest to "special version" na kilkadziesiąt/kilkaset stanowisk to i tak rządzi się swoimi prawami

- czy chodzi o biblioteki narzędzi ?
- czy na kompach jest ten sam Windows/Linu..?
- może katalogi mają status "tylko do odczytu" ?
- czy Admin zezwolil na modyfikację plików w katalogu "x:\Program Files\Siemens\NX 8.0... ?
Jeśli jest to "special version" na kilkadziesiąt/kilkaset stanowisk to i tak rządzi się swoimi prawami

-
komunikat odwołuje sie do szablonów UGII/templates
bez znaczenia czy chodzi o moduł, modelowania czy jaki kolwiek inny.
Co na to admin hmm .. mówi że pracuje nad tym, ale sprawa się ma do tych samych grup, także nie wiemy za bardzo o co chodzi, ponieważ u jednych z tej samej grupy działa a u innych nie, a system ten sam x64 - XP lub x32 - XP
bez znaczenia czy chodzi o moduł, modelowania czy jaki kolwiek inny.
Co na to admin hmm .. mówi że pracuje nad tym, ale sprawa się ma do tych samych grup, także nie wiemy za bardzo o co chodzi, ponieważ u jednych z tej samej grupy działa a u innych nie, a system ten sam x64 - XP lub x32 - XP
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Panowie mam problemy z nx8 i chce zainstalowac nx7,5 i sie zastanawiam czy bedzie to chodzilo na licencji nx8 ?
[ Dodano: 2012-05-21, 06:44 ]
Moj problem to nie moge kopiowac wczesniej zrobionych programow (moja wersja nx to 8.0.2) zalaczam blad jaki wyskakuje
[ Dodano: 2012-05-21, 06:44 ]
Moj problem to nie moge kopiowac wczesniej zrobionych programow (moja wersja nx to 8.0.2) zalaczam blad jaki wyskakuje
- Załączniki
-
- 2012-05-21_063844.jpg (11.78 KiB) Przejrzano 2451 razy
-
kryzys z bibliotekami nx8 zażegnany, natomiast pojawia się inny problem.
Odpalając NX8 wszystko budziło się jak powinno, natomiast po odpaleniu CAM express jak chcę włączyć NX8 to odpala mi cały czas CAM Express. Jak odpaliłem NX8.0 Viewer to, przy odpaleniu NX8 odpala mi NX8 Viewer,
jakieś cuda się dzieją może ktoś zorientowany, jak odpalić normalnego NX`a?
dodam jeszcze że próbowałem odpalac z ugraf.exe i odpala mi tak samo CAMexpress albo Viewer w zależności co ostatnie otwierałem
wyglada jakby przekierowywał na wczesniej otwarty prgm nx`a, moze istnieje jakiś twardy reset usuniecia wszystkich dotychczasowych ustawien i plików, bez przeinstalowania?
Odpalając NX8 wszystko budziło się jak powinno, natomiast po odpaleniu CAM express jak chcę włączyć NX8 to odpala mi cały czas CAM Express. Jak odpaliłem NX8.0 Viewer to, przy odpaleniu NX8 odpala mi NX8 Viewer,
jakieś cuda się dzieją może ktoś zorientowany, jak odpalić normalnego NX`a?
dodam jeszcze że próbowałem odpalac z ugraf.exe i odpala mi tak samo CAMexpress albo Viewer w zależności co ostatnie otwierałem

wyglada jakby przekierowywał na wczesniej otwarty prgm nx`a, moze istnieje jakiś twardy reset usuniecia wszystkich dotychczasowych ustawien i plików, bez przeinstalowania?
-
-