NX 7.5 - podstawowe pytania
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Wystarczy kliknąć PPM na komponent i wybrać Move. Następnie rzesuwać można przeciągając za grot strzałki. Dodatkowo możesz uruchomić polecenie więzów najechać na ściankę detalu, który chcesz przesunąć i trzymając LPM przesunąć kursor w bok.
Tak naprawdę nie trzeba przesuwać komponentu aby nadać więzy między niewidocznymi ściankami. Można najechać w miejsce, w którym się znajduje ścianka zaczekać chwile przy nieruchomym kursorze myszy aż przy im pojawią się trzy kropki i kliknąć LPM. Wtedy pojawi się dodatkowe okno, w którym można wybrać jedną ze ścianek znajdujących się pod kursorem.
Tak naprawdę nie trzeba przesuwać komponentu aby nadać więzy między niewidocznymi ściankami. Można najechać w miejsce, w którym się znajduje ścianka zaczekać chwile przy nieruchomym kursorze myszy aż przy im pojawią się trzy kropki i kliknąć LPM. Wtedy pojawi się dodatkowe okno, w którym można wybrać jedną ze ścianek znajdujących się pod kursorem.
- Załączniki
-
- 1.jpg (37.97 KiB) Przejrzano 490 razy
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Chcę wykonać analizę MES czegoś prostego, postępując zgodnie z poleceniami z samouczka wyskakuje mi taka informacja, że jest błąd. Co robię źle?
- Załączniki
-
- Desktop.rar
- PrcSc i Samouczek
- (764.08 KiB) Pobrany 426 razy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
MES-owcem nie jestem..., ale może sprawdź czy masz ustawione odpowiednie zmienne: http://nxcad.pl/wizard-do-analizy-wytrz ... owej-w-nx/