ULP do Eagle ?

Plugi-iny do programów Cad/Cam
Awatar użytkownika

Autor tematu
Inf-el
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 573
Rejestracja: 22 cze 2004, 18:41
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

ULP do Eagle ?

#1

Post napisał: Inf-el » 17 sty 2007, 20:53

Może ktoś ma pliczek wykonywalny *.ulp do Eagle
zamieniający płytkę pcb na g-code
- strona bottom (czyli mirror)
- i jednocześnie do wiercenia otworów
- najlepiej w milimetrach

mam kilka pliczków ściągniętych ze strony producenta ale nie ma jednego w całości.

Jak nikt nie ma to trzeba będzie wyskrobać.
Załączniki
eagle_ulp.zip
generuje bttom, top i otwory
ale każdy oddzielnie.
I jeśli wynik w calach to otwory na 0.5 metra
(9.94 KiB) Pobrany 771 razy



Tagi:


PETERS
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 249
Rejestracja: 21 lut 2005, 12:12
Lokalizacja: CNC

#2

Post napisał: PETERS » 18 sty 2007, 08:17

No a np. coś takiego... http://www.ottop.republika.pl/pcb_gc.shtml ...

Awatar użytkownika

Autor tematu
Inf-el
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 573
Rejestracja: 22 cze 2004, 18:41
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

OK

#3

Post napisał: Inf-el » 18 sty 2007, 09:11

Dzięki.

W tym mill-outlines.ulp jest wszystko: ścieżki, mirror, drill i milimetry i wiele parametrów do wyboru.

Uparłem się wcześniej na szukanie generatora kodu do g-code ale może być plt
szczególnie jak jest dostępny konwerter hpgl-cnc.


SystemEnergy
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 03 cze 2010, 12:50
Lokalizacja: Rzeszów

#4

Post napisał: SystemEnergy » 03 cze 2010, 12:56

Witam
Mam problem z generacją pliku plt.
W czym problem
Generując plik plt przy pomocy mill-outlines.ulp i załadowaniu pliku do frezarki CNC w ogóle nie działa oś Z rysuje prawidłowo projekt ale nie podnosi osi Z pomiędzy przejściami. W programie i na pilocie sterowniczym frezarki YH1215 nie wykazuje żadnych ruchów osi Z.

Co mogę robić nie tak ???

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Plugi-iny do programów Cad/Cam”