Trumpf 3030 problemy podczas cięcia
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 15
Trumpf 3030 problemy podczas cięcia
Witam!
Mam taki problem że wypalam np. 10 detali takich samych i 2 z nich są miejscami w ogóle nie przepalone albo od spodu zbiera się zgorzelina. Oraz nie radzi sobie z blachami powyżej 15mm. Jest to fiber 6kw. Maszyna jest nowa. Czy któryś z kolegów ma podobne problemy? Nie chce wzywać serwisu jeśli to może być jakaś błahostka. Wymieniałem szkiełko ochronne, focus comba też robiłem i dalej lipa.
Mam taki problem że wypalam np. 10 detali takich samych i 2 z nich są miejscami w ogóle nie przepalone albo od spodu zbiera się zgorzelina. Oraz nie radzi sobie z blachami powyżej 15mm. Jest to fiber 6kw. Maszyna jest nowa. Czy któryś z kolegów ma podobne problemy? Nie chce wzywać serwisu jeśli to może być jakaś błahostka. Wymieniałem szkiełko ochronne, focus comba też robiłem i dalej lipa.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
to nie "szczęście", bardzo często w 1szych miesiącach po uruchomieniu maszyny wychodzą kwiatki różnego rodzaju od mechaniki przez soft po operatora ale od tego jest właśnie serwis żeby szybko reagował, tak to se po zgadywać można a chyba nie do testowania i zgadywania te "parę" groszy wydałeś na maszynę produkcyjną.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Jaki material I grubosc blachy. Jezeli to 25mm to powinny pocignac I jest to jakas zwykla stal .
Jezeli chodzi o srednice otworow:
Nie pamietam juz ale mialo sie to do grubosci cietej blachy.
Jezeli dobrze pamietam to minimalna srednica to 1.5 grubosci blachy czy jakos tak.
Jezeli chodzi o service to scigaj skur*****. Niech zaczna robic porzadnie swoje maszyny a nie wszystko na odpie*******.
P.S. maszyny trumpf sa nic nie warte.
Jezeli chodzi o srednice otworow:
Nie pamietam juz ale mialo sie to do grubosci cietej blachy.
Jezeli dobrze pamietam to minimalna srednica to 1.5 grubosci blachy czy jakos tak.
Jezeli chodzi o service to scigaj skur*****. Niech zaczna robic porzadnie swoje maszyny a nie wszystko na odpie*******.
P.S. maszyny trumpf sa nic nie warte.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...