Sprężarka
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Pewnie, że da radę, ale np do wielu narzędzi w tym diaxów taka wydajność już może być za mała. A i jeszcze trzeba pamiętać o odolejaczu powietrza gdyby kto chciał malować pistoletem jakieś "aligancke" rzeczy. I o naolejaczu do narzędzi pneumatycznych choćby takim prostym, montowanym nawet bezpośrednio na narzędziu

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Mam ją ze 3 lata i tylko olej wymieniam.
Aha , zaraz po kupieniu zmieniłem filtry powietrza , bo te oryginalne gąbeczki są śmieszne.
Dorobiłem podstawy ,dekielki i zamontowałem filterki z jakiegoś motoru (chyba mz-ki)
Mniej więcej takie:

W sumie groszowa sprawa ,a na pewno mniej syfu do garów zabiera.
Aha , zaraz po kupieniu zmieniłem filtry powietrza , bo te oryginalne gąbeczki są śmieszne.
Dorobiłem podstawy ,dekielki i zamontowałem filterki z jakiegoś motoru (chyba mz-ki)
Mniej więcej takie:

W sumie groszowa sprawa ,a na pewno mniej syfu do garów zabiera.
Pozdrawiam , Michał. 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Większość producentów chińczyków podaje teoretyczną wydajność. Realna jest dużo niższa.
Porównaj sobie parametry allegrowego sprzętu np z kompresorem WAN
http://www.wan-gdynia.pl/sprezarkatlokowaWAN-EDa.html
Niby wydajność porównywalna, ale moc kompresora WAN jest 2 krotnie większa. Ciekawe czemu?
Pozostaje kwestia żywotności. bez problemu znajdziesz 40 letnie kompresory WAN które są nadal eksploatowane.
Co dokładnie chcesz malować? Przy wydajności 250 litrów bez problemu można pomalować cały samochód, bez przerw na nabicie zbiornika.
Porównaj sobie parametry allegrowego sprzętu np z kompresorem WAN
http://www.wan-gdynia.pl/sprezarkatlokowaWAN-EDa.html
Niby wydajność porównywalna, ale moc kompresora WAN jest 2 krotnie większa. Ciekawe czemu?
Pozostaje kwestia żywotności. bez problemu znajdziesz 40 letnie kompresory WAN które są nadal eksploatowane.
Co dokładnie chcesz malować? Przy wydajności 250 litrów bez problemu można pomalować cały samochód, bez przerw na nabicie zbiornika.