Widok izometryczny
-
Autor tematu - Posty w temacie: 4
Widok izometryczny
mam złożenie jak daję widok izo odwraca mi złożenie nie w tą stronę co chciałbym. Jak sobie z tym poradzić?
Tagi:
-
Autor tematu - Posty w temacie: 4
Pokazuje mi tak /rys. rórny/ i jest to normalny widok izo, oczywiście rys przedstawia pojedynczy detal a sprawa dotyczy złożenia
zależy mi aby wido izometryczy pokazywał drugą "wewnętrzną" stronę detalu /rys. drugi/
pewnie mogę ustawić detal mniej więcej tak jak mi zależy i zapisać go jako widok izometryczny, ale przecież widok izometryczny to odpowiednie kąty między osiami..
zależy mi aby wido izometryczy pokazywał drugą "wewnętrzną" stronę detalu /rys. drugi/
pewnie mogę ustawić detal mniej więcej tak jak mi zależy i zapisać go jako widok izometryczny, ale przecież widok izometryczny to odpowiednie kąty między osiami..
- Załączniki
-
- izo1.jpg (17.1 KiB) Przejrzano 2743 razy
-
- izo.jpg (12.18 KiB) Przejrzano 2743 razy
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Nie chodzi mi o relacje między płaszczyznami a między ścianą elementu ze złożenia a płaszczyzną
.
Co do obrazków
Detal narysowałeś na złej płaszczyźnie początkowej [prawa, przednia lub górna] i dlatego tak pokazuje
. Jeśli klikniesz w drzewie operacji na pierwszy szkic zobaczysz tam opcję 'edytuj płaszczyznę szkicu' i tam zmień i zobacz jak wychodzi. Może oprócz tego będzie trzeba także zmienić kierunek wyciągnięcia
.
pozdrawiam
Pneumokok

Co do obrazków
Detal narysowałeś na złej płaszczyźnie początkowej [prawa, przednia lub górna] i dlatego tak pokazuje

pozdrawiam
Pneumokok
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Z doświadczenia powiem że to częsta przypadłość u początkujących więc nieco dyscypliny i trzeba przypilnować czy pierwszy part który wstawiamy do złożenia jest dobrze zorientowany wobec płaszczyzny, reszta już niekoniecznie
aczkolwiek profesjonalizm tego wymaga 

"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego."