co zamiast ceratizit

szukam innego sklepu.

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
qerc
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3

co zamiast ceratizit

Post napisał: qerc » 18 lip 2025, 18:53

Witam wszystkich. Jak w tytule, zaopatrywałem się dotąd w narzędzia skrawające typu płytki i wiertła vhm. Niestety jestem coraz bardziej rozczarowany jakością obsługi i nie tylko szkoda rozpisywać się więc przejdę do konkretów. Szukam podobnej platformy sklepu który będzie dostępny za pomocą online i będzie potem możliwość regeneracji wierteł zakupionych tam, ewentualnie sama możliwość zakupu płytek skrawających głównie DCGT i DCMT.
Wiem że kiedyś były podobne sklepy.
Z góry dziękuję za sugestie.

FTW
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2

Re: co zamiast ceratizit

Post napisał: FTW » 18 lip 2025, 21:35

Takie typowe płytki to dostaniesz wszędzie, węgliki też. Jeśli chodzi o sam sklep, mogę polecić Hoffmann Group, mają podgląd stanów, magazyn jest Niemczech, więc 2-3 dni i masz u siebie. Regeneracja też jest.

Bardzo fajne narzędzia ma również Sumitomo, może to nie jest super popularna marka, ale jakość jest bardzo dobra, ceny też no i japończycy wiedzą co robią. Mają możliwość regeneracji wierteł i główek do wierteł chyba w Czechach jak dobrze pamiętam. Magazyn też w Niemczech jak dobrze pamiętam, a jak nie ma tam to ściągają z Japonii.

Akurat z Ceratizit nie bierzemy nic w firmie, ale prawie każda firma ma teraz dobrą obsługę i ceny. Sytuacja na rynku jest jaka jest, jak ktoś teraz ma słabą obsługę, to już jest gigantyczny strzał w kolano.

Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Steryd » 18 lip 2025, 21:45

Ja z kolei mogę polecić tools z Wrocławia. Wprawdzie znajomy tam pracuje, ale pewnie nie jest na tyle wpływowy, żeby załatwiać nam extra przesyłki na drugi dzień, więc to pewnie standard. Przy okazji są przedstawicielem d'andrei i palbita, a to niezgorsze marki.
Można?
Morzna!!!

Autor tematu
qerc

Post napisał: qerc » 19 lip 2025, 12:36

Dziękuję za sugestie. Co do hoffman to zastanawiam się nad nimi ale widzę że dostęp płytek DCMT i DCGT to trochę niewielki.
Tools kiepsko to widzę wczoraj strona nie działała prawidłowo. Sumitomo używałem sporadycznie i stwierdzam że są OK ale czy jest jakiś przedstawiciel na Polskę czy tylko szukać po innych portalach ?

FTW
Posty w temacie: 2

Post napisał: FTW » 19 lip 2025, 21:39

qerc pisze:
19 lip 2025, 12:36
Dziękuję za sugestie. Co do hoffman to zastanawiam się nad nimi ale widzę że dostęp płytek DCMT i DCGT to trochę niewielki.
Tools kiepsko to widzę wczoraj strona nie działała prawidłowo. Sumitomo używałem sporadycznie i stwierdzam że są OK ale czy jest jakiś przedstawiciel na Polskę czy tylko szukać po innych portalach ?
Normalnie, jeździ do nas przedstawiciel (Śląsk). Można kupować bezpośrednio, pewnie najlepsze ceny.

Autor tematu
qerc

Post napisał: qerc » 19 lip 2025, 22:15

Jakieś namiary na przedstawiciela może skontaktuje z kimś na Dolny Śląsk.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”