Witam wszystkich. Jak w tytule, zaopatrywałem się dotąd w narzędzia skrawające typu płytki i wiertła vhm. Niestety jestem coraz bardziej rozczarowany jakością obsługi i nie tylko szkoda rozpisywać się więc przejdę do konkretów. Szukam podobnej platformy sklepu który będzie dostępny za pomocą online i będzie potem możliwość regeneracji wierteł zakupionych tam, ewentualnie sama możliwość zakupu płytek skrawających głównie DCGT i DCMT.
Wiem że kiedyś były podobne sklepy.
Z góry dziękuję za sugestie.
co zamiast ceratizit
szukam innego sklepu.
-
FTW
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
Re: co zamiast ceratizit
Takie typowe płytki to dostaniesz wszędzie, węgliki też. Jeśli chodzi o sam sklep, mogę polecić Hoffmann Group, mają podgląd stanów, magazyn jest Niemczech, więc 2-3 dni i masz u siebie. Regeneracja też jest.
Bardzo fajne narzędzia ma również Sumitomo, może to nie jest super popularna marka, ale jakość jest bardzo dobra, ceny też no i japończycy wiedzą co robią. Mają możliwość regeneracji wierteł i główek do wierteł chyba w Czechach jak dobrze pamiętam. Magazyn też w Niemczech jak dobrze pamiętam, a jak nie ma tam to ściągają z Japonii.
Akurat z Ceratizit nie bierzemy nic w firmie, ale prawie każda firma ma teraz dobrą obsługę i ceny. Sytuacja na rynku jest jaka jest, jak ktoś teraz ma słabą obsługę, to już jest gigantyczny strzał w kolano.
Bardzo fajne narzędzia ma również Sumitomo, może to nie jest super popularna marka, ale jakość jest bardzo dobra, ceny też no i japończycy wiedzą co robią. Mają możliwość regeneracji wierteł i główek do wierteł chyba w Czechach jak dobrze pamiętam. Magazyn też w Niemczech jak dobrze pamiętam, a jak nie ma tam to ściągają z Japonii.
Akurat z Ceratizit nie bierzemy nic w firmie, ale prawie każda firma ma teraz dobrą obsługę i ceny. Sytuacja na rynku jest jaka jest, jak ktoś teraz ma słabą obsługę, to już jest gigantyczny strzał w kolano.
-
Steryd
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
Ja z kolei mogę polecić tools z Wrocławia. Wprawdzie znajomy tam pracuje, ale pewnie nie jest na tyle wpływowy, żeby załatwiać nam extra przesyłki na drugi dzień, więc to pewnie standard. Przy okazji są przedstawicielem d'andrei i palbita, a to niezgorsze marki.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
qerc
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 3
Dziękuję za sugestie. Co do hoffman to zastanawiam się nad nimi ale widzę że dostęp płytek DCMT i DCGT to trochę niewielki.
Tools kiepsko to widzę wczoraj strona nie działała prawidłowo. Sumitomo używałem sporadycznie i stwierdzam że są OK ale czy jest jakiś przedstawiciel na Polskę czy tylko szukać po innych portalach ?
Tools kiepsko to widzę wczoraj strona nie działała prawidłowo. Sumitomo używałem sporadycznie i stwierdzam że są OK ale czy jest jakiś przedstawiciel na Polskę czy tylko szukać po innych portalach ?
-
FTW
- Specjalista poziom 3 (min. 600)

- Posty w temacie: 2
Normalnie, jeździ do nas przedstawiciel (Śląsk). Można kupować bezpośrednio, pewnie najlepsze ceny.qerc pisze: ↑19 lip 2025, 12:36Dziękuję za sugestie. Co do hoffman to zastanawiam się nad nimi ale widzę że dostęp płytek DCMT i DCGT to trochę niewielki.