Nowy klon Nutoola za 1/2 ceny
Promocja
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 27
Re: Nowy klon Nutoola za 1/2 ceny
A ja niedawno widziałem w LM Toruń też 520-tkę pod nazwą Blank&Hagen(??) za... 5999PLN !
(przepraszam za jakość zdjęcia ze starego telefonu..)

a w necie:
https://www.leroymerlin.pl/warsztat/urz ... ,l871.html

(przepraszam za jakość zdjęcia ze starego telefonu..)

a w necie:
https://www.leroymerlin.pl/warsztat/urz ... ,l871.html
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Wszędzie jest tego pełno. Na forum od dłuższego czasu brak zainteresowania takimi zabawkami. Popatrz na ilość dyskusji. Kiedyś czy to tu, czy w amatorskich frezarkach było gwarno. Drewniane zdechły całkiem. Teraz echo jedynie jest.
Jakość tych wyrobów też już nie jednego ostudziła i wyleczyła z tokarek CHRL. Nie był bym w gorącej wodzie kąpany. Są to i będą. Patrząc co się dzieje, może i coraz tańsze. Popyt dyktuje cenę. Widocznie jest tak mały, że wrócili do cen sprzed 10 lat i dla ściemy napisali -2800

-
- Posty w temacie: 11
Wydaje mi się że LM wycofuje się ze sprzedaży tych tokarek i dlatego sprzedają po cenie zakupu.
Moim zdaniem to jest dobra cena dla kogoś kto i tak chciał kupić taką tokarkę i wątpię że będą jeszcze tańsze.
Moim zdaniem to jest dobra cena dla kogoś kto i tak chciał kupić taką tokarkę i wątpię że będą jeszcze tańsze.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Tak, tylko jeszcze raz to napiszę. Nie ma zainteresowania. Pewne pokolenia wyrosły z tego, a nowego narybku nie ma. Oni wolą smarfony i zioło. Nie interesują ich chińskie tokarki ani inne tego typu rzeczy. Teraz mają inne zainteresowania i inny rodzaj zarabiania kasy. W szkołach ich mechaniki nie uczą. Nie mają więc żadnych podstaw. Techniczny kretynizm jest. Dlatego korby i takie tokarki przechodzą w niebyt. A jak już ktoś coś grzebie to raczej coś cyfrowego, a nie chińskie korby. Pozmieniało się. Samo życie.
-
- Posty w temacie: 2
Hej.
Kto wie ?
Może tzw. Historia zatoczy koło ?
Jakiś czas temu nikt ( mało kto chciał ) nie chciał - motorków WFM , gramofonów i płut " czarnuchów" , kaset do magnetofonów , taśm do szpulowców , itp.
A teraz coś się pozmieniało.
Jak pomyślę ile tego wywaliłem to coś mi się robi.
pzd.
Kto wie ?
Może tzw. Historia zatoczy koło ?
Jakiś czas temu nikt ( mało kto chciał ) nie chciał - motorków WFM , gramofonów i płut " czarnuchów" , kaset do magnetofonów , taśm do szpulowców , itp.
A teraz coś się pozmieniało.
Jak pomyślę ile tego wywaliłem to coś mi się robi.
pzd.
Mane Tekel Fares
-
- Posty w temacie: 11
Majsterkowiczów w Polsce nie brakuje i zbyt na tokarki jest może teraz mniejszy przez kryzys. Jak sprzedawałem LD 550 to poszła w jeden dzień, mimo że była tańsza od nowej tylko o kilka stówek.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Myślę że z punktu LM takie towary jak tokarki dla majsterkowiczów to żaden biznes. Chodzi o wolumin sprzedażowy. Druga sprawa lista tokarzy i osób które potrafią drastycznie spada. Nadchodząca generacja śmieciowa nie będzie potrafiła nic naprawić to będą ludzie dla których szczytem ambicji jest bycie celebrytą.