Dzień Dobry,
Zakupiłem maszynę Bridgeport Interact 308 na sterowaniu TNC2500. Czy ma ktoś sprawdzony postprocesor i cama w którym działa? Dopiero będę zaczynał się uczyć Cama, więc ważne dla mnie, aby program generował się dobrze, żeby nie dochodzić problemów z postem, bo kompilacja moich błędów (a na pewno takowe będą) i błędów posta może doprowadzić do sytuacji, ze nie będę wiedział jak ugryźć temat. Wolałbym świadomość, że błędy są tylko moje i powoli sobie je rozwiązywać. Będę wdzięczny za pomoc. Życzę dużo zdrowia!
Postprocesor do Sterowania TNC2500
Maszyna Bridgeport Interact 308
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Re: Postprocesor do Sterowania TNC2500
Witaj,
Proponuję Ci pobrać sobie darmową wersję fusion360, do celów hobbistycznych można mieć ten program za free. Jeśli chodzi o postprocesor to ze strony autodesku możesz coś pobrać, raczej nie będzie to pp dedykowany do twojego sterowania (tnc2500 jest mało popularny, oraz ma już swoje lata) ale wybierając sterowanie z starszej serii np TNC155, kod będzie dla twojej maszyny zrozumiały, problem może być z cyklami.
Mógł bym również napisać Ci taki postprocesor do NX'a lub EdgeCama jak coś to priv.
Proponuję Ci pobrać sobie darmową wersję fusion360, do celów hobbistycznych można mieć ten program za free. Jeśli chodzi o postprocesor to ze strony autodesku możesz coś pobrać, raczej nie będzie to pp dedykowany do twojego sterowania (tnc2500 jest mało popularny, oraz ma już swoje lata) ale wybierając sterowanie z starszej serii np TNC155, kod będzie dla twojej maszyny zrozumiały, problem może być z cyklami.
Mógł bym również napisać Ci taki postprocesor do NX'a lub EdgeCama jak coś to priv.
Mazak -> Fanuc -> Acramatic -> Sinumeric -> Heidenhain -> Mitsubishi meldas -> EdgeCAM -> NX CAM -> Postprocesory.