Nie działa tuba co2
Nie świeci się
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Nie działa tuba co2
Witam
Otóż mam taki problem z laserem co2 , pracował normalnie aż coś przerwalo jego pracę mianowicie nie swieci sie tuba co 2 100 w , wymieniłem zasilacz tuby to samo brak reakcji wymieniłem tubę na inna brak reakcji .prad jak wciśnie się impuls to dochodzi do tuby.
Co to może być?
Otóż mam taki problem z laserem co2 , pracował normalnie aż coś przerwalo jego pracę mianowicie nie swieci sie tuba co 2 100 w , wymieniłem zasilacz tuby to samo brak reakcji wymieniłem tubę na inna brak reakcji .prad jak wciśnie się impuls to dochodzi do tuby.
Co to może być?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Nie działa tuba co2
Uszkodzony czujnik magnetyczny przy drzwiach... albo coś gdzieś nie styka. Trzeba szukać aż się znajdzie. 

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Już piszesz komedię.
Ja to się w ogóle dziwię dlaczego nie ma jeszcze na forum działu "Pytania do szklanej kuli", gdzie mogłyby trafiać wszelkie wątki "Dlaczego nie działa chociaż wczoraj działało?", albo "Co mogło się zepsuć?".
A tak na poważnie, to weź chwilę pomyśl i odpowiedz sobie na pytanie, skąd ktokolwiek ma wiedzieć ?
Ja rozumiem że masz problem i chciałbyś się go jak najszybciej pozbyć, ale zadawanie pytań na które nikt nie może odpowiedzieć na pewno nie pomoże.
Ogólnie to szukanie przyczyny zaczyna się od któregoś końca (albo od tuby, albo od komputera) i systematycznie idzie się po kolei, nie pomijając niczego "bo to nie mogło się popsuć".
Ja już mam na koncie naprawę gdzie winny był kabelek, izolacja była bez zarzutu, a w środku jakby ktoś żyły nożem przeciął, pewnie taki wyszedł już z fabryki, ale póki był kontakt to działało, a pierwsze naprężenie załatwiło sprawę.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
brocnc pisze:co może nie stykać
A może styka i "prąd" ucieka, albo z drugiego końca nie ma gdzie płynąć.

Jaki to laser?
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ