Szukam postprocesora do tokarki Maho Graziano

Witam szukam kogos kto napisze mi postprocesor do tokarki Maho Graziano ze sterowaniem Philips 432

Dyskusje na temat post procesorów.

Autor tematu
Wojtek sp
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 05 maja 2018, 11:50

Szukam postprocesora do tokarki Maho Graziano

#1

Post napisał: Wojtek sp » 05 maja 2018, 12:06

Witam szukam kogos kto napisze mi postprocesor do tokarki Maho Graziano ze sterowaniem Philips 432. Oczywiście nie za darmo




zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1179
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Szukam postprocesora do tokarki Maho Graziano

#2

Post napisał: zibi » 05 maja 2018, 14:17

Pod jakiego cama?
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


Autor tematu
Wojtek sp
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 05 maja 2018, 11:50

Re: Szukam postprocesora do tokarki Maho Graziano

#3

Post napisał: Wojtek sp » 05 maja 2018, 20:15

najlepiej esprit ale moze byc tez alfa cam. Wiecej info na priv


Majster70
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1087
Rejestracja: 08 cze 2010, 23:37
Lokalizacja: Piastów

Re: Szukam postprocesora do tokarki Maho Graziano

#4

Post napisał: Majster70 » 07 maja 2018, 07:58

Interesują mnie twoje doświadczenia z używaniem Cama do tej tokarki. Przyznam się, że mam taką tokarkę i od kilkunastu lat programujemy ją z pulpitu. Ciekawi mnie jak ocenisz użycie Cama po kilku miesiącach - no powiedzmy po 1 roku. Jakiego programu używasz do transmisji danych -pcim czy jakiegoś innego?
Pozdrawiam.


jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3401
Rejestracja: 14 lip 2007, 19:02
Lokalizacja: Westfalia

Re: Szukam postprocesora do tokarki Maho Graziano

#5

Post napisał: jasiu... » 07 maja 2018, 16:16

U nas były Maho Graziano i wiele rzaczy robiło się z pulpitu, ale była też opcja korzystania z AlphaCama (programy po złączu RS 232). Niestety, szczegółów ci nie dostarczę, bo to więcej jak 5 lat temu było i chyba wszyscy, łącznie ze mną, zdążyli o tych maszynach zapomnieć.

Awatar użytkownika

TomaszZałączkowski
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 27 lis 2019, 20:48

Re: Szukam postprocesora do tokarki Maho Graziano

#6

Post napisał: TomaszZałączkowski » 27 lis 2019, 21:22

Witam.
Kolego mógłbyś mi napisać jak maho graziano obsługiwać?
Kolega kupił i prosi żeby mu ją uruchomić a ja nie mam zielonego pojęcia bo ta maszyna ma już parę lat.
Ja pracuje na doosan ach a to całkiem co innego.
Nie wiem jak zjechać na referencyjne, jeździć jogiem, napisać program itp.
Z góry dziękuję.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Post Procesory”