szkic


Autor tematu
elipsesmi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 174
Rejestracja: 02 lut 2011, 17:53
Lokalizacja: Katowice

szkic

#1

Post napisał: elipsesmi » 24 lut 2020, 11:35

Panowie mam problem. Mam utworzoną płaszczyznę. I gdy wybieram szkic na tej powierzchni detal układa mi się poziomo a nie pionowo . Jak to zmienić ?? Obrazek Obrazek



Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 315
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

Re: szkic

#2

Post napisał: piocam » 25 lut 2020, 09:51

Witam

Na zaznaczonej płaszczyźnie jest taki mały prostokąt, pokazuje to jak będzie się ona ustawiała. Domyślnie będzie ona ustawiała się w prawym dolnym rogu nowego szkicu.
Nie wiem jakiego masz Solida, wersja ale po przejściu do szkicu w prawym dolnym rogu jest sześcian umożliwiający wybór orientacji. Ustaw taki jak chcesz i gotowe.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"


Autor tematu
elipsesmi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 174
Rejestracja: 02 lut 2011, 17:53
Lokalizacja: Katowice

Re: szkic

#3

Post napisał: elipsesmi » 03 mar 2020, 05:35

Czy o ten sześcian ci chodzi ??? Klikam na niego ale mi się nie obraca tak jak powinno. Chce tak jak by obrócić widok w płaszczyźnie co mam szkic o 90 stopni . Mam wersje st9


Obrazek

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 315
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

Re: szkic

#4

Post napisał: piocam » 03 mar 2020, 06:39

Nie wiem co robisz ale u mnie to działa. Może inaczej. Jak wywołasz polecenie szkic, najedź na ściankę na której chcesz otworzyć szkic, na pasku podpowiedzi masz info:
Klawisze orientacji n = następny, b = wstecz, t = przełącz, f = zamień, p = płaszczyzna podstawowa. Dzięki tym możesz ustawić sobie szkic na ściance jak chcesz. Opcje te działają tylko na ściance.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solid Edge”