Symulator do Sinumerik 810t

Oprogramowanie symulacyjne

Roman_Maxx
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 16
Rejestracja: 06 lip 2011, 11:30
Lokalizacja: Warszawa

#21

Post napisał: Roman_Maxx » 03 sie 2011, 13:19

Na wskazanej stronie jest kilka wersji symulatorów SINUMERIK'a do wyboru a dla tak starej wersji CNC jak 810 to powienieneś mieć Sinutrain version 6.3

Rejestracja nie boli, w sumie dostajesz działające oprogramowanie symulacyjne za Free!



Tagi:


skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1099
Rejestracja: 15 lis 2006, 22:04
Lokalizacja: Cieszyn/Kraków

#22

Post napisał: skoczek » 03 sie 2011, 13:24

Witam serdecznie.
Dziękuję za odpowiedź. Wiem że rejestracja nie boli bo dziesiątki razy się rejestrowałem ale znudziło mi się zostawiać kolejny raz moje dane osobowe. Poza tym mam starszą maszynę na sinumericu którą nie dostałem za free a za rzeczywiste pieniążki więc ten argument akurat do mnie nie przemawia.
Skoro to jest wersja czasowa to nie mam ochoty zostawiać moich danych osobowych (podejrzewam że na "dłuższy" czas niż okres działania tego programu).
Ale tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź w temacie.
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
--- "NIE" dla PATOLOGII Obywatelskiej! ---


Roman_Maxx
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 16
Rejestracja: 06 lip 2011, 11:30
Lokalizacja: Warszawa

#23

Post napisał: Roman_Maxx » 03 sie 2011, 13:39

Kolego

rejestrujesz się na stronie ale po birasz program instlacyjny pracujący lokalnie na twoim komputerze PC. Po wtóre zawsze możesz kupić wersję komercyjną SinuTrain ( 900-Euro ), to jest nie tylko symulator SINUMERIKA na komputery PC ale pełna jego funkcjonalność tego co może operator na takim CNC, czyli;
- można na nim zaprogramować obróbkę i prznieść ją na konsolę systemu CNC
- mozna do niego wczytać program obróbki i wykonać jej symulacje (także obróbki zaprogramowanej w jakiś systemie CAM)
- SinuTrain dostępny jest także z nakładkami ułatwiającymi prace operatora

A w dodatku w ciepełku i zaciszu domowym a nie na hali produkcyjnej.


skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1099
Rejestracja: 15 lis 2006, 22:04
Lokalizacja: Cieszyn/Kraków

#24

Post napisał: skoczek » 03 sie 2011, 13:50

Witam serdecznie.
Rozumiem Kolego Twoje argumenty, niewątpliwie są zalety tego programu. Jednak pytając o wersję instalacyjną z pominięciem procedury rejestracyjnej nie oczekiwałem odpowiedzi w stylu "rejestracja nie boli". Sęk w tym że ja nie podpisuję z tą firmą żadnej umowy. Gdybym podpisywał to byłoby zrozumiałym podanie danych osobowych. A tak co? Ja korzystam z ich programu dajmy na to 30dni (choćby to było 3 miesiące, bez znaczenia) a oni robią z moimi danymi osobowymi co chcą chyba trochę "dłużej". Może w dobie wszechobecnego ekshibicjonizmu na fejsbuku i innych badziewiach nie jest to oczywiste ale nie każdy chce rozdawać swoje dane osobowe na lewo i prawo gdy już sam się gubi w tym która firma dysponuje jego danymi i co może z nimi robić ciekawego.
Nie chcę robić "off-topicu" więc załóżmy że wolę nie korzystać z tego programu niż rejestrować się na ich stronie. Stanie przy maszynie też ma swój urok ;).
Pozdrawiam, skoczek
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
--- "NIE" dla PATOLOGII Obywatelskiej! ---


Roman_Maxx
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 16
Rejestracja: 06 lip 2011, 11:30
Lokalizacja: Warszawa

#25

Post napisał: Roman_Maxx » 03 sie 2011, 14:01

Kolego jesteś chyba przewrażliwiony - Siemensa także obowiązują regulacje Prawne GIODO - Głowny Inspektorat Ochrony Danych Osobowych - zatem nie może z Twoimi danymi robić co tylko chce , jak powiedziałeś.. Powtórzę ale wypełnienie danych to nie jest duży wysiłek a skoro ktoś Ci coś użycza coś o konkretnej wartości, to jak sobie wyobrażasz tak na gębe i bez śladu?

Nie chcesza się rejestrować Twoje prawo i wybór - mogę Ci wysłać wersję instalacyjną SinuTrain na płycie ale także poproszę o dane adresowe na priva?

[ Dodano: 2011-08-05, 13:48 ]
Taki symulator do Sinumerika to SinuTrain i mozna go pobrać w wersji czasowej stąd:(dla tej wersji Sinumerika powienieś pobrać SinuTrain v6.3 np stąd: http://www.cnc4you.siemens.com/cms/webs ... oad_en.htm


Dundersztyc
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 7
Rejestracja: 20 wrz 2011, 10:20
Lokalizacja: Łódź

#26

Post napisał: Dundersztyc » 20 wrz 2011, 17:09

Witam Mam prośbę czy ktoś kto posiada symulator sinmeric mógłby przesłać mi go na maila? będę bardzo wdzięczny. d.zaw.ki@gmail.com pozdrawiam


pawel_wegiel
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 25 kwie 2012, 18:57
Lokalizacja: Tarnów

#27

Post napisał: pawel_wegiel » 25 kwie 2012, 19:18

Witam, prosiłbym o podesłanie mi symulatora winnc sinumerik 810 na emaila pawel_wegiel@o2.pl


gando19
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 17 paź 2012, 19:01
Lokalizacja: Tarnów

#28

Post napisał: gando19 » 17 paź 2012, 19:02

Witam, jeśli jest możliwośc prosił bym o wysłanie symulatora sinumerik 840d na mail gando19@o2.pl


MARCO62
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 24
Rejestracja: 21 lut 2015, 22:29
Lokalizacja: Zduńska Wola

Re: Symulator do Sinumerik 810t

#29

Post napisał: MARCO62 » 28 paź 2018, 18:58

Witam czy ktoś z kolegów mógł by podesłać ten symulator na mark-62@o2.pl
Chodzę na szkolenie i tam mają jeszcze ten stary symulator a chciał bym potrenować w domu.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Oprogramowanie symulacyjne”