Sterowanie NCT

Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych

Autor tematu
Marian605
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6
Posty: 26
Rejestracja: 07 paź 2007, 21:36
Lokalizacja: śląskie

Sterowanie NCT

#1

Post napisał: Marian605 » 18 sty 2015, 14:10

Witam,
szukam kogoś kto serwisuje sterowanie węgierskie NCT oczywiście w języku polskim.
Sterowanie jest na gwarancji ale nie mam kontaktu z gościem który mi je zakładał. Może tak przy okazji ktoś zna firmę SAMAS Rżany Janusz z Rzeszowa.
Czasem, najczęściej przy zapisywaniu programu pomiędzy USB a sterownikiem system się zawiesza lub gdy jest błąd w programie pojawia się błąd w stylu "xch" czy jakoś tak :-)

Pozdrawiam



Tagi:

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3527
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#2

Post napisał: cnccad » 18 sty 2015, 14:28

a tu kolego pytałeś :?:

http://www.nctpolska.pl/contacts/
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


Autor tematu
Marian605
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6
Posty: 26
Rejestracja: 07 paź 2007, 21:36
Lokalizacja: śląskie

#3

Post napisał: Marian605 » 18 sty 2015, 14:52

Witam,
nie byłem. Dziękuję za namiar. Oni też zakładają sterowania ale mieli dużo drożej o tego mojego gościa, ale chyba będę musiał się z nimi skontaktować. A może ktoś wie co się dzieję z firmą SAMAS Rżany Janusz. Jest z Rzeszowa, a adres podam na priv. Telefony są od jakiegoś czasu nieaktywne :sad:

Pozdrawiam


1q1q1q1q
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 128
Rejestracja: 07 sty 2011, 17:48
Lokalizacja: Polska

#4

Post napisał: 1q1q1q1q » 18 sty 2015, 15:25

Firma ta zakładała nam w 2 maszynach sterowania . Może drogo ale pewnie... w końcu wymiany sterowania nie robi się co kilka lat. co do tego usb my ciagle mamy z tym problem na sterowaniu nct 115.


Autor tematu
Marian605
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6
Posty: 26
Rejestracja: 07 paź 2007, 21:36
Lokalizacja: śląskie

#5

Post napisał: Marian605 » 18 sty 2015, 15:58

Też mam 115.
A na czym u Was ten problem polega? Też się wiesza?
Czyli rozumiem że przesyłacie przez RS 232. Za pomocą jakiego programu?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3527
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#6

Post napisał: cnccad » 18 sty 2015, 16:05

232 na pewno będzie stabilniejszym portem niż USB.
Ale nie za wiele pomogę , gdyż nie znam tego sterowania.
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


wieslawbarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 814
Rejestracja: 05 gru 2006, 22:28
Lokalizacja: Bielsko Biała

#7

Post napisał: wieslawbarek » 18 sty 2015, 18:47

Niestety Pan Janusz Rzany nie zyje i dlatego te problemy u mnie tez modernizował oprogramowanie .Co do przesyłania programów ja tego nie uzywam jestem teki ztwardziały że napisze kazdy program niewazne ile to trwa ale jak on wgrywał PLC to miał problemy z kablem czy to jest to to ja nie wiem :?:


Autor tematu
Marian605
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6
Posty: 26
Rejestracja: 07 paź 2007, 21:36
Lokalizacja: śląskie

#8

Post napisał: Marian605 » 18 sty 2015, 19:09

Witam,
dziękuję za informację o Panu Januszu. Niestety już od jakiegoś czasu tego się domyślałem i nawet znalazłem ogłoszenia o mszy ale liczyłem że jednak to nie On.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3527
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#9

Post napisał: cnccad » 18 sty 2015, 19:53

szkoda ... no cóż. taka kolej :cry: rzeczy ...
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


1q1q1q1q
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 128
Rejestracja: 07 sty 2011, 17:48
Lokalizacja: Polska

#10

Post napisał: 1q1q1q1q » 19 sty 2015, 16:35

Wrzucamy przez usb czasami nie widzi usb czasami sie zawiesi podczas przesyłania . czasami pomaga tylko reset maszyny .. U nas tez ten pan modernizowal maszyne .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne obrabiarki przemysłowe”