Sterowanie NCT

Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych
Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#11

Post napisał: cnccad » 19 sty 2015, 17:20

no a dlaczego nie wrzucacie przez RS232 ??


Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.

Tagi:


Autor tematu
Marian605
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6
Posty: 26
Rejestracja: 07 paź 2007, 21:36
Lokalizacja: śląskie

#12

Post napisał: Marian605 » 19 sty 2015, 17:52

Witam,
bo przez USB wygodniej :wink:
Kiedyś tak robiłem ale zmieniłem komputer ...
Nie mam wiedzy jak skonfigurować połączenie a o programie nie wspomnę bo go nie mam.
A skoro temat RS, to czy przy tym sterowaniu wszystko jest OK? Jakich programów używacie?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#13

Post napisał: cnccad » 19 sty 2015, 18:59

skonfigurować port RS232 to żaden większy problem. Tak myślę ... Tylko jakim programem odbywa się ładowanie
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


Autor tematu
Marian605
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6
Posty: 26
Rejestracja: 07 paź 2007, 21:36
Lokalizacja: śląskie

#14

Post napisał: Marian605 » 19 sty 2015, 19:10

Witam,
ja na dzień dzisiejszy nie mam żadnego, dlatego pytam jakich używacie i co jest OK.
Myślę na kupnem CIMCO - jak oceniacie?

Pozdrawiam


elmar89
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 13
Rejestracja: 21 sie 2012, 16:40
Lokalizacja: Mielec

#15

Post napisał: elmar89 » 14 lut 2015, 08:22

witam

Zajmuje się serwisowaniem sterowań nct115 oraz montażem sterowań nowszego typy nct 201. Jeśli mielibyście z nimi jakieś problemy to chętnie pomogę.

Odnośnie usb w nct115, to niestety jest ich bolączka i tutaj nic nie poradzimy porostu od czasu do czasu port ten się wiesza, pomaga zresetowanie systemu

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#16

Post napisał: cnccad » 14 lut 2015, 14:41

a co jest powodem wieszania się USB :?:
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


elmar89
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 13
Rejestracja: 21 sie 2012, 16:40
Lokalizacja: Mielec

#17

Post napisał: elmar89 » 15 lut 2015, 13:17

najprawdopodobniej oprogramowanie, niestety system ten nie jest produkowany już przez nct wiec oprogramowanie nie jest aktualizowane , wprowadzono nowsza wersje nct 201 która to pozbawiona jest takich problemow

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#18

Post napisał: cnccad » 15 lut 2015, 14:23

czyli sprawa do opanowania.
oprogramowanie za pewne nie jest wolne , ale można edytować :?:
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


elmar89
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 13
Rejestracja: 21 sie 2012, 16:40
Lokalizacja: Mielec

#19

Post napisał: elmar89 » 15 lut 2015, 15:44

edytować możesz tylko plc i parametry,samego systemu już nie.

Awatar użytkownika

cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Posty: 3544
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#20

Post napisał: cnccad » 15 lut 2015, 18:24

edytować PLC :?:
przecież to w każdym można.
System tez pewnie mozna tylko mało kto umie to robić.

Trzeba to kiedyś kupić i zobaczyć co to jest warte to urządzenie.
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne obrabiarki przemysłowe”