Sterowanie CW/CCW zamiast PULSE/DIR

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

wm56
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 85
Rejestracja: 07 gru 2006, 23:04
Lokalizacja: Już tylko N.Sącz

Re: Sterowanie CW/CCW zamiast PULSE/DIR

#11

Post napisał: wm56 » 13 wrz 2020, 16:51

pitsa pisze:
10 wrz 2020, 08:09
wm56 pisze:sterownik Wincam
Da się go połączyć z PikoCNC?
Nie rozumiem..
W jakim celu go łączyć z PikoCNC?

Dodane 12 minuty 24 sekundy:
bartekn86 pisze:
10 wrz 2020, 15:15
A jak jest z camem do tego ? jeszze mi powiedz ze tam jest kasowanie luzu nawrotnego ? ile taki driver koszci ?
Wincam łyka pliki dxf., ai. oraz inne, również g-cod w standardzie ISO.
Oprogramowanie ma wbudowany moduł generowania ścieżki narzędzia co w większości przypadkach w zupełności wystarcza.
Co do kosztów, to wszystko zależy co jest potrzebne, ile osi, jaki duży magazyn narzędzi - programowane są wejścia, które obsługują uchwyty mocujące narzędzia i wiele innych czynników które na tą cenę wpływają. Dla mnie jest inna, bo instaluje i używam tych sterowników.Dla Ciebie będzie też inna. Tutaj musiał byś pisać do producenta.

Co ważne, cały czas jest oprogramowanie jak i sterownik są rozwijane. Dochodzą nowe funkcje czy to w programie czy też w samym sterowniku.

Jest wart tych pieniędzy, z niczym nie trzeba kombinować. Nie trzeba pisać makr do zmiany narzędzia i do innych cudów, bo w nim po prostu to się ma.

W razie pytań służę pomocą.



Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 4122
Rejestracja: 26 lut 2011, 23:24
Lokalizacja: mazowieckie

Re: Sterowanie CW/CCW zamiast PULSE/DIR

#12

Post napisał: tuxcnc » 13 wrz 2020, 18:48

wm56 pisze:
13 wrz 2020, 16:51
pitsa pisze:
10 wrz 2020, 08:09
wm56 pisze:sterownik Wincam
Da się go połączyć z PikoCNC?
Nie rozumiem..
W jakim celu go łączyć z PikoCNC?
Może dlatego że piszesz w dziale PikoCNC ?

Awatar użytkownika

corano
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 321
Rejestracja: 30 paź 2007, 20:40
Lokalizacja: 3m
Kontakt:

Re: Sterowanie CW/CCW zamiast PULSE/DIR

#13

Post napisał: corano » 21 wrz 2020, 06:03

tuxcnc .. Ok się nie oburzaj:) Chodziło nam o rozwiązanie wspólnego problemu czyli sterowania CW/CCW.
Nie tylko PikoCNC wszystko potrafi.. w sumie sam jestem ciekaw jak to wyjdzie .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”