Step2Mach - DIY ethernet kontroler dla Mach'a
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
ano szkoda...rockykon pisze:szkoda,
pora roku... czy faza księżyca? --- coś ludzi hamuje
trochę zainteresowanych "stąd" niech popisze na machowym forum.. i może uda się pobudzić zainteresowanie... i powstanie społeczność, która to pociągnie
udział w projekcie gwarantuje zdobycie cennej wiedzy...
coś w tym rodzaju trzeba napisać...
może na jakiejś uczelni ogłosić nabór

SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Może marketing miałeś za słaby ... :p
Mimo wszystko namawiałbym kolegę do "wypuszczenia na rynek" produktu, Szkoda żeby marnował się w szufladzie, było kilku chętnych na testowanie, już chyba niewiele pracy zostało żeby to dopieścić ...
Fakt ze jeszcze pewnie rok temu było by duuzo większe zainteresowanie, ale myślę ze i tak się by sprawdził .
Mimo wszystko namawiałbym kolegę do "wypuszczenia na rynek" produktu, Szkoda żeby marnował się w szufladzie, było kilku chętnych na testowanie, już chyba niewiele pracy zostało żeby to dopieścić ...
Fakt ze jeszcze pewnie rok temu było by duuzo większe zainteresowanie, ale myślę ze i tak się by sprawdził .
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 16
Udostępniłem kod - jeżeli ktoś chce się pobawić to zachęcam. Kolegom z forum oddam za darmo
.
Plugin do Macha męczył mnie dość długo - sprawa była chyba lekko ambicjonalna. Chciałbym mieć tyle czasu aby starczyło na wszystko - niestety tak nie jest.
Dlatego teraz bawię się półautoamatem do SMD, który wydaje się być bardziej przyszłościowy.

Plugin do Macha męczył mnie dość długo - sprawa była chyba lekko ambicjonalna. Chciałbym mieć tyle czasu aby starczyło na wszystko - niestety tak nie jest.
Dlatego teraz bawię się półautoamatem do SMD, który wydaje się być bardziej przyszłościowy.
-
- Posty w temacie: 4
Kolega chyba jednak sie nie da namówić na ukończenie projektu, a szkoda ...
Moze zatem ktoś podpowie jakieś ciekawe alternatywy ? jest coś sensownego w tym przedziale cenowym? Ja znalazłem jedynie smoothstepper'a.
Ciekawie tez wygląda PLCM Series Devices ze stronki macha http://www.machsupport.com/plugins.php, ale wszystko po rosujsku i jakoś mnie to zniechęca ...
znacie coś poza tym ?
Moze zatem ktoś podpowie jakieś ciekawe alternatywy ? jest coś sensownego w tym przedziale cenowym? Ja znalazłem jedynie smoothstepper'a.
Ciekawie tez wygląda PLCM Series Devices ze stronki macha http://www.machsupport.com/plugins.php, ale wszystko po rosujsku i jakoś mnie to zniechęca ...
znacie coś poza tym ?
-
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Panie Jarku - musi Pan koniecznie wyjść z tym projektem za granicę. U nas, jak Pan widzi, 160 zł to "za drogo", dla niektórych. Warto jest skupić się na wytłumaczeniu, co fajnego daje złącze Ethernetowe...
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Jak dla mnie pomysł bardzo dobry sam jestem na etapie budowy plotera termicznego i chętnie bym taki kontrolerek zapakował do tego i się tym pobawił. Cena 160 zł jak dla mnie za pozbycie się lpt i upłynnienia w ten sposób pracy maszyny nie jest wcale wysoką ceną. nawet jakbyś napisał 20zł to i tak zawsze ktoś się znajdzie i będzie płakał ze za drogo. Jak bym zamówił taki komplecik to ile trzeba by czekać na wysyłkę.