Somet - narzędzia
Czechoslovakia
Re: Somet - narzędzia
Czujniki zegarowe Somet bardzo dobre. Szczególnie mikronowe,są dźwigniowo zębate. Piszę o tych,,,Made in Czechoslovakia," bo czort wie czy teraz jakiś chińczyk się pod nich nie podszywa. Tak jak Ursus, ma z Ursusa, tylko nazwę.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
To poczytaj świeższe wiadomości. Odwołali się i czekaja na wyrok 2 instancji
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Mam dwa mikrometry Somet i śrubę mają o znacznie większej średnicy niż ich kuzyni z FWP. Wykonanie bez jakichkolwiek zarzutów.
Były 2 rodzaje mikrometrów FWP. Standardowy, o o średnicy wrzeciona 6 mm, i typu ciężkiego, o średnicy wrzeciona 8 mm.
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Tak, o tym słyszałem - oczywiście miałem na myśli te cieńsze, tych typu ciężkiego nie miałem w swoich rękach, więc się nie wypowiadam. Nie chcę teraz nakłamać, ale wydaje mi się, że posiadane modele z Sometu tak na oko może miały i więcej niż 8mm, ale pewności nie mam. Bęben jest w nich ogromny w porównaniu z FWP, które mam. Jedyne oznaczenie poza zakresem pomiaru, to "CSN 25 1420" W każdym razie jakość wykonania - naprawdę dobra.