SolidCam - sonda

Operacje sondą


Autor tematu
Extcall
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 29
Rejestracja: 11 sty 2018, 16:25

SolidCam - sonda

#1

Post napisał: Extcall » 14 maja 2021, 20:38

Witam

Czy są tutaj użytkownicy programu Solid Cam którzy korzystają z dodatkowego modułu Solid Probe?
Mam kilka pytań:
- czy ten moduł będzie działać z sondą Renishaw RMP60?
- czy jest możliwość żeby po pomiarach wyrzuciło plik z wynikiem pomiarów (protokół czy coś podobnego)?
- jaka jest orientacyjna cena tego modułu?


pozdrawiam




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2703
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: SolidCam - sonda

#2

Post napisał: Steryd » 14 maja 2021, 21:24

Będzie działać z dowolną sondą pod warunkiem, że sonda może pracować w trybie auto.
Jeśli maszyna to potrafi i będzie dobrze napisany postprocesor, to mozna wypluć wyniki jak najbardziej.
Jak chodzi o cenę, to nie mam pojęcia. Mamy to w pakiecie edu.
Można?
Morzna!!!


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 448
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: SolidCam - sonda

#3

Post napisał: wojtek10916 » 14 maja 2021, 22:15

https://we.tl/t-JiPld7LzuA
Link do instrukcji, ważny 7 dni
Są dwa moduły, pierwszy do lokalizacji części i drugi do pomiarów
Nie pamiętam wyceny ale cena powalała z nóg, w poniedziałek sprawdzę stare maile.


PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 218
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: SolidCam - sonda

#4

Post napisał: PiotrBigda » 16 maja 2021, 16:48

Już nie długo dostanę wersję testową sonda będzie działać problem taki ze trzeba postprocesor zmienić koszt w DE 800Euro plus 2200euro program

Dodane 2 minuty 25 sekundy:
https://youtube.com/channel/UCXuh7e5t96XQI8MVKgL6lOA
Bigda


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 448
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: SolidCam - sonda

#5

Post napisał: wojtek10916 » 17 maja 2021, 08:40

U mnie wycena na 1 moduł była £995 a zmiana postprocesora wliczona we wsparcie.


PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 218
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: SolidCam - sonda

#6

Post napisał: PiotrBigda » 17 maja 2021, 09:37

W Polsce ?
Bigda


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 448
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: SolidCam - sonda

#7

Post napisał: wojtek10916 » 17 maja 2021, 10:25

Tak w Polsce w £ :D
W UK, no ale wiadomo wycena jest indywidualna pod klienta.


PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 218
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: SolidCam - sonda

#8

Post napisał: PiotrBigda » 09 cze 2021, 19:27

Już mam . Jakie pytania macie ? Sam dopiero testuje . Jest plik z zanikiem pomiarowym

Dodane 23 sekundy:
https://youtube.com/shorts/G8J14g9vXWg?feature=share

Dodane 40 sekundy:
Jak ktoś chce mogę wrzucić krótkie film jak to działa i wygląda
Bigda


PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 218
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: SolidCam - sonda

#9

Post napisał: PiotrBigda » 12 cze 2021, 18:50

Bigda

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”