Witam mam problem. Jestem dopiero co po szkole i próbuje sie dostać do firmy z ploterem
Problem wyglada nastepujaco
ploter jest na g code i zeby utworzyc g code musze narysowac rysunek i wgrac do ucancam i utworzyc trajektorię rysunek sie wgrywa fajnie tylko teraz trajektoria i jak zaznaczam obszar zeby zrobic trajektorie to pokazuje ze krzywa nie jest zamknieta.
niby wszystko w rysunku jest ok
Rysunki robie w solid egde draft st8
Solid egde st8 i ucancam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Witam
Nie znam ucancam i nie wiem jakie formaty przyjmuje. Rozumiem, iż robisz rysunek w SE Draft i wczytujesz go do ucancam? Robisz jakiś eksport? Zapisujesz do jakiegoś formatu pośredniego czy ten cam-owski program wczytuje .dft? Jak możesz to podziel się plikiem Solid-owym może coś jest tam nie połączone? Ewentualnie jakieś foto dodaj.
Nie znam ucancam i nie wiem jakie formaty przyjmuje. Rozumiem, iż robisz rysunek w SE Draft i wczytujesz go do ucancam? Robisz jakiś eksport? Zapisujesz do jakiegoś formatu pośredniego czy ten cam-owski program wczytuje .dft? Jak możesz to podziel się plikiem Solid-owym może coś jest tam nie połączone? Ewentualnie jakieś foto dodaj.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
https://megawrzuta.pl/download/0489c009 ... 87ea3.html
tak robie w SE Draft i zapisuje w dxf i otwieram w u canCam
[ Dodano: 2016-05-05, 17:47 ]
Własnie zauwazylem, ze linie sie nakladaja na siebie. To chyba dlatego, ze robie rysunek liniami...Wiecie jak to teraz naprawic w Solidzie? Czy jestem zmuszony robic rysunek od poczatku?
tak robie w SE Draft i zapisuje w dxf i otwieram w u canCam
[ Dodano: 2016-05-05, 17:47 ]
Własnie zauwazylem, ze linie sie nakladaja na siebie. To chyba dlatego, ze robie rysunek liniami...Wiecie jak to teraz naprawic w Solidzie? Czy jestem zmuszony robic rysunek od poczatku?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam
Jeżeli posiadasz zapisany projekt w SE to możesz jeszcze raz go wyeksportować do dwg. Pamiętaj aby przed eksportem sprawdzić czy linie Ci się nie nakładają. Ewentualnie wczytaj dwg do SE i na nim pracuj.
Jeżeli posiadasz zapisany projekt w SE to możesz jeszcze raz go wyeksportować do dwg. Pamiętaj aby przed eksportem sprawdzić czy linie Ci się nie nakładają. Ewentualnie wczytaj dwg do SE i na nim pracuj.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę