Solid egde st8 i ucancam


Autor tematu
tango1234
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 2
Posty: 9
Rejestracja: 04 maja 2016, 14:06
Lokalizacja: Białystok

Solid egde st8 i ucancam

#1

Post napisał: tango1234 » 04 maja 2016, 14:25

Witam mam problem. Jestem dopiero co po szkole i próbuje sie dostać do firmy z ploterem

Problem wyglada nastepujaco

ploter jest na g code i zeby utworzyc g code musze narysowac rysunek i wgrac do ucancam i utworzyc trajektorię rysunek sie wgrywa fajnie tylko teraz trajektoria i jak zaznaczam obszar zeby zrobic trajektorie to pokazuje ze krzywa nie jest zamknieta.
niby wszystko w rysunku jest ok
Rysunki robie w solid egde draft st8



Tags:

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 298
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

#2

Post napisał: piocam » 04 maja 2016, 18:37

Witam

Nie znam ucancam i nie wiem jakie formaty przyjmuje. Rozumiem, iż robisz rysunek w SE Draft i wczytujesz go do ucancam? Robisz jakiś eksport? Zapisujesz do jakiegoś formatu pośredniego czy ten cam-owski program wczytuje .dft? Jak możesz to podziel się plikiem Solid-owym może coś jest tam nie połączone? Ewentualnie jakieś foto dodaj.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"


Autor tematu
tango1234
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 2
Posty: 9
Rejestracja: 04 maja 2016, 14:06
Lokalizacja: Białystok

#3

Post napisał: tango1234 » 05 maja 2016, 16:41

https://megawrzuta.pl/download/0489c009 ... 87ea3.html


tak robie w SE Draft i zapisuje w dxf i otwieram w u canCam

[ Dodano: 2016-05-05, 17:47 ]
Własnie zauwazylem, ze linie sie nakladaja na siebie. To chyba dlatego, ze robie rysunek liniami...Wiecie jak to teraz naprawic w Solidzie? Czy jestem zmuszony robic rysunek od poczatku?

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 298
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

#4

Post napisał: piocam » 06 maja 2016, 18:03

Witam

Jeżeli posiadasz zapisany projekt w SE to możesz jeszcze raz go wyeksportować do dwg. Pamiętaj aby przed eksportem sprawdzić czy linie Ci się nie nakładają. Ewentualnie wczytaj dwg do SE i na nim pracuj.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solid Edge”