Witam. Mam do wykonania rysunek złożeniowy nierozłączny elementu przedstawionego poniżej:
Nie będę ukrywał, że jestem totalnym laikiem w temacie rysunku technicznego, rysunek wykonałem tak:
Bardzo bym prosił o wskazówki i ewentualnie poprawienie błędów.
Dziękuję i pozdrawiam.
PS. Dodam tyle, że nie potrzebuję tabelki oraz wymiarów.
Rysunek złożeniowy elementu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Rysunek złożeniowy elementu
Ostatnio zmieniony 23 lut 2017, 12:30 przez wakovsky, łącznie zmieniany 2 razy.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
To co napisał kolega wyżej i dodatkowo:
1. Brak wymiarów. Na złożeniu może i nie podaje się wszystkich, ale przynajmniej ogólne powinieneś zamieścić.
2. Nie musisz opisywać jaka to jest spoina słownie - wystarczy jej symbol oraz wielkość. Jeśli płaska dodaj ukośną kreskę nad jej symbolem równoległą do ukośnego boku trójkąta oznaczającego spoinę pachwinową (czyli "\")
Nie podałeś wymiarów więc nie wiem jak wielka ma być ta spoina ogólnie zakłada się 0,7 grubości cieńszego materiału. Oznaczenie wielkości spoiny określa wysokość trójkąta.
1. Brak wymiarów. Na złożeniu może i nie podaje się wszystkich, ale przynajmniej ogólne powinieneś zamieścić.
2. Nie musisz opisywać jaka to jest spoina słownie - wystarczy jej symbol oraz wielkość. Jeśli płaska dodaj ukośną kreskę nad jej symbolem równoległą do ukośnego boku trójkąta oznaczającego spoinę pachwinową (czyli "\")
Nie podałeś wymiarów więc nie wiem jak wielka ma być ta spoina ogólnie zakłada się 0,7 grubości cieńszego materiału. Oznaczenie wielkości spoiny określa wysokość trójkąta.