Witam
Narysowalem pare plyt aluminiowych z otworami na sruby i je zlozylem do kupy w SW.
Czy da sie jakos te moje rysunki wydrukowac w 2D, zeby wymiary na nich byly podane?
Jak to sie robi?
Chcialbym te rysunki dac dla frezera/tokarza, ale w 3D i bez wymiarów nic mu nie da.
To sa czesci do mojej maszynki.
Adam
Rysunek 2D z wymiarami?
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Re: Rysunek 2D z wymiarami?
Jak masz parta/złożenie, klikasz u góry ikonę "nowe" i tam masz utwórz rysunek z części/złożenia. Definiujesz format, skalę. Na początek masz możliwość (z prawej z listwy) wstawić widoki całego złożenia. Możesz oczywiście wstawiać do rysunku poszczególne party (blachy) i je wyiarować... Ale to są podstawy opisane "jak i co" w helpie....kak pisze:Witam
Narysowalem pare plyt aluminiowych z otworami na sruby i je zlozylem do kupy w SW.
Czy da sie jakos te moje rysunki wydrukowac w 2D, zeby wymiary na nich byly podane?
Jak to sie robi?
Adam
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Mysle, ze moze to byc trudne...Mozna ustawic w opcjach drukowania zakres-podczas druku zanzacza sie ramka rzeczywisty fragment do druku i jego skale. Jezeli na rysunku - nie ma znaczenia czy zlozenia czy czesci - wrysujesz znaczniki (np takie jak do ciecia wizytowek) to mozna podczas druku na nich sie oprzec, jednak nie sadze aby zwykla drukarka miala 100% zadruk papieru, wiec i tak pozostana marginesy i to co widac w SW nie bedzie do siebie pasowalo po sklejeniu. Oczywiscie mozna odjac margines od wlasciwego formatu i bawic sie w wyliczenia...moze ktos zna jakis sprytny sposob w Twojej sytuacji, ja jeszcze poszukam rozwiazania
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Wiec wlasnie, taki sprytny program a nie da rady ...pozatym drukarki potrafia wykalibrowac obraz ,grafike w jakichs tam gotowych papierach-szablonach na wizytowki , naklejki itp itd a tutaj sie nie da ?..
Dziekuję wogóle za zainteresowani sie tematem ..jak bedziesz mial rozwiazanie to ja poproszę ....
Dziekuję wogóle za zainteresowani sie tematem ..jak bedziesz mial rozwiazanie to ja poproszę ....
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
w SW ( pracuje na 2008 ) przy rysunku 2D wybierasz format rysunku standard np: A3, A2, A0 lub mozesz sam ustawic wymiary formatu rysunku wisujac wysokosc i dlugosc arkusza, reszta to juz sprawa drukarki i jej sterownika, kiedy klikasz drukuj, przy wlasciwosciach drukarki musi byc opcja druk wielkoformatowy lub na wielu kartkach (niepamietam tej nazwy dokladnie) i nie ma problemu z wydrukiem i posklejaniem kartek. bez tej opcji w sterowniku drukarki nic nie zrobisz