Reis SRV 6

Problem z uruchomieniem Robota SRV, 6


Autor tematu
GOCBR
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 17
Rejestracja: 14 lut 2009, 21:08
Lokalizacja: Sztum

Reis SRV 6

#1

Post napisał: GOCBR » 17 mar 2020, 19:41

Witam serdecznie, pół roku temu zakupiłem robota RV 6 firmy Reis, po dłuższym leżakowaniu czas na odpalenie maszyny i tu pojawia się problem na teach pendant najpierw pojawia sie błąd regulatora 0 nr. 3300001 jak na poniższym zdjęciu po resecie pojawia się jeszcze "brak sprężonego powietrza" Moje pytanie brzmi czy sprężone powietrze jest potrzebne samemu robotowi czy urządzeniom peryferyjnym typu manipulator etc. Czy ktoś mógłby pomóc w procedurze uruchomienia na PHD wyświetla się "Referieren Asynch" podejrzewam że brakuje mu zjazdu na punkty referencyjne.
_20200317_192230.JPG
_20200317_192337.JPG
_20200317_192459.JPG
_20200317_192421.JPG
_20200317_192522.JPG



Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1367
Rejestracja: 23 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: OOL lub DW
Kontakt:

Re: Reis SRV 6

#2

Post napisał: k-m-r1 » 25 mar 2020, 13:50

Podepnij pneumatykę lub oszukaj czujnik ciśnienia.
Czy masz do tego DTR czy innę katalogi?
MACH3 cncTworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inneEKRANY dla firm producentów maszyn Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 703 196 Tomek Komor k-m-r1@wp.pl


Autor tematu
GOCBR
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 17
Rejestracja: 14 lut 2009, 21:08
Lokalizacja: Sztum

Re: Reis SRV 6

#3

Post napisał: GOCBR » 26 mar 2020, 01:01

k-m-r1 pisze:
25 mar 2020, 13:50
Podepnij pneumatykę lub oszukaj czujnik ciśnienia.
Czy masz do tego DTR czy innę katalogi?
Podpinałem bezpośrednio pod ramie robota jednak nic to nie dało, rozebrałem obudowy prześledziłem przewód pneumatyki okazuje się że nie ma żadnego czujnika, widocznie pierwotnie był jakiś zawór zewnętrzny który podawał sygnał na sterowanie. Niestety nie mam żadnych katalogów ani DTR i tu jest problem.

Awatar użytkownika

k-m-r1
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1367
Rejestracja: 23 cze 2008, 10:38
Lokalizacja: OOL lub DW
Kontakt:

Re: Reis SRV 6

#4

Post napisał: k-m-r1 » 26 mar 2020, 15:46

Odezwij sie na mail to podeśle DTR i to co jest dostepne.
MACH3 cncTworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inneEKRANY dla firm producentów maszyn Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 703 196 Tomek Komor k-m-r1@wp.pl

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Roboty”